VIDEO: Hral za Nové Zámky, teraz sa v NHL zapísal do histórie

Brandt Clarke prekonáva v predĺžení Linusa Ullmarka v bráne Boston Bruins a strieľa svoj prvý gól v NHL.
Brandt Clarke prekonáva v predĺžení Linusa Ullmarka v bráne Boston Bruins a strieľa svoj prvý gól v NHL. (Autor: AP Photo/Michael Dwyer)
Oh my Hockey|18. feb 2024 o 10:57

Svoj debutový gól v najlepšej lige sveta strelil vo veľkom štýle. Bývalý hráč Nových Zámkov si v NHL otvoril strelecký účet gólom v predĺžení.

BOSTON. Prerušenie juniorskej OHL počas pandémie domohlo k tomu, že veľký kanadský talent Brandt Clarke zavítal koncom roka 2020 do Nových Zámkov. Jeho príchod vzbudil pozornosť, veď patril medzi okruh kandidátov na jednotku draftu.

V slovenskej extralige následne odohral 26 zápasov a po sezóne sa stal na drafte ôsmym výberom Los Angeles Kings, za ktoré uplynulú noc vo svojom sedemnástom zápase premiérovo skóroval.

Stal sa prvým hráčom v klubovej histórii, ktorý svoj prvý presný zásah v NHL dosiahol v predĺžení. V rámci ligy strelil týmto spôsobom svoj debutový gól naposledy Luke Hughes z New Jersey Devils.

Do konca nadstavenej hracej doby chýbalo len 27 sekúnd, keď Brandt Clarke krásnym blafákom zakončil svoj únik a rozvlnil sieť za chrbtom Linusa Ullmarka, ktorý je aktuálnym držiteľom Vezinovej trofeje pre najlepšieho brankára ligy.

VIDEO: Premiérový gól Brandta Clarkea v NHL

Následne bol zaslúžene vyhlásený druhou hviezdou duelu.

,,Myslím, že od prvej chvíle, keď som sa dotkol puku pri červenej čiare, až po moment, keď na mňa všetci skákali, si ten úsek poriadne ani nepamätám. Bolo to dosť divoké a som šťastný, že sme zápas zvládli," povedal po stretnutí 21-ročný obranca, ktorý svoju hru kedysi rozvíjal na Slovensku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»VIDEO: Hral za Nové Zámky, teraz sa v NHL zapísal do histórie