Andy Greene ukončil kariéru. Podpísal jednodňový kontrakt s New Jersey Devils

Zdeno Chára a Andy Greene.
Zdeno Chára a Andy Greene. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey, TASR|12. okt 2022 o 17:02

V NHL odohral aj s play off 1147 zápasov.

NEWARK. Americký hokejový obranca Andy Greene podpísal jednodňovú zmluvu s klubom NHL New Jersey Devils a následne vo veku 39 rokov ukončil kariéru.

Tú strávil predovšetkým v tíme "diablov", za ktorých odohral väčšinu zo svojich 1147 zápasov v súťaži. V uplynulých troch sezónach si obliekal dres New Yorku Islanders.

Greene nebol draftovaný a súčasťou organizácie Devils sa stal v roku 2006 ako 24-ročný. Postupne si vybojoval stabilné miesto v tíme, ktorý v piatich sezónach viedol ako kapitán. V profilige nazbieral celkovo 278 kanadských bodov za 57 gólov a 221 asistencií.

Klub si svojho bývalého obrancu uctí 15. októbra pred prvým domácim zápasom. "Andy bol základ pre tím New Jersey počas štrnástich sezón a vypracoval sa na výnimočného vodcu. Bol to dokonalý profesionál a v ťažkých časoch bol vždy opora tímu. Je správne, že odchod z NHL oznámil ako hráč nášho klubu. Ďakujeme mu za všetko, čo pre nás spravil," poznamenal generálny manažér Tom Fitzgerald.

"Chcem sa poďakovať organizácii New Jersey Devils za to, že mi dopriala môj prvý a posledný deň v NHL. Nielen ku mne, ale predovšetkým k mojej rodine ste sa správali len s láskou a rešpektom, za čo vám budem navždy vďačný. Ďakujem aj organizácii New York Islanders za uplynulých dva a pol roka," vyhlásil Greene.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Andy Greene ukončil kariéru. Podpísal jednodňový kontrakt s New Jersey Devils