Montreal si po dráme vynútil siedmy zápas, Boston začal novú sériu výborne

Jesperi Kotkaniemi sa v drese Montreal Canadiens teší po strelenom góle.
Jesperi Kotkaniemi sa v drese Montreal Canadiens teší po strelenom góle. (Autor: TASR/AP)
TASR|30. máj 2021 o 07:30 (aktualizované 30. máj 2021 o 09:32)

Hrdinom Montrealu bol Kotkaniemi.

NEW YORK. Hokejisti Montrealu si vynútili siedmy zápas v sérii 1. kola play off s Torontom.

V piatkovom šiestom dueli semifinále Severnej divízie zdolali na svojom ľade bez slovenského útočníka Tomáša Tatara Maple Leafs 3:2 po predĺžení.

Tatara na krídle prvej formácie Canadiens nahradil vyliečený Jake Evans. V úvodnom stretnutí 2. kola vyraďovačky domáci Boston zdolal vo finále Východnej divízie New York Islanders 5:2 a v sérii vedie 1:0.

V úvodnom stretnutí 2. kola vyraďovačky domáci Boston zdolal vo finále Východnej divízie New York Islanders 5:2 a v sérii vedie 1:0.

Kotkaniemi: Je to krásny pocit

Hrdinom Montrealu sa stal fínsky útočník Jesperi Kotkaniemi, ktorý po zaváhaní obrany hostí rozhodol v 76. minúte parádnou strelou švihom.

"Je to krásny pocit, špeciálne keď sme sa mohli tešiť aj s divákmi," povedal Kotkaniemi.

VIDEO: Jesperi Kotkaniemi a jeho víťazný gól

Na tribúny Bell Centra mohlo prísť 2500 divákov, Montreal ako prvý zo siedmich kanadských tímov povolil účasť publika. V Kanade boli diváci na hokeji prvýkrát od 11. marca 2020.

Na tribúny Bell Centra mohlo prísť 2500 divákov, Montreal ako prvý zo siedmich kanadských tímov povolil účasť publika. V Kanade boli diváci na hokeji prvýkrát od 11. marca 2020.

Montreal otvoril skóre zápasu s Torontom až v tretej tretine, keď v priebehu 77 sekúnd využil dve presilovky, najprv sa presadil Corey Perry a potom Tyler Toffoli.

V 52. minúte však skorigoval Jason Spezza a tri minúty pred klaksónom vyrovnal T.J. Brodie.

Rozhodujúci duel je na programe v pondelok na ľade Toronta. Doposiaľ jediný siedmy zápas medzi týmito tímami vyhralo v roku 1964 Toronto 2:1, keď sa hetrikom v montrealskej hale Forum blysol Dave Keon.

Pastrňák dosiahol hetrik

Boston zlomil Islanders až v tretej tretine, keď strelil tri góly. Najvýraznejšie sa pod triumf podpísal český útočník David Pastrňák, ktorý dosiahol hetrik.

Slovenský brankár Jaroslav Halák nebol ani na striedačke, v bránke sa predstavil opäť Tuukka Rask.

Pastrňák sa v úvode play off trápil, v troch zápasoch v sérii s Washingtonom neskóroval, ale postupne sa dostáva do formy a v troch posledných dueloch strelil päť gólov.

VIDEO: David Pastrňák a jeho tretí gól

Víťazstvo Bruins si po uvoľnení opatrení v štáte Massachusetts mohlo vychutnať 17.400 divákov, čo bola najväčšia návšteva na zápase NHL v tejto sezóne.

"Je skvelé, že fanúšikovia sú späť. Sme z toho nadšení. Je to iný šport s nimi v budove," povedal po zápase hrdina Bruins.

Pre Pastrňáka to bol druhý hetrik v play off, ten prvý dosiahol v roku 2018 proti Torontu.

NHL - 1. kolo play off - 30. máj:


Montreal - Toronto 3:2 pp (0:0, 0:0, 2:2 - 1:0)

Góly: 46. Perry (Toffoli), 47. Toffoli (Suzuki, Petry), 76. Kotkaniemi (Byron) – 52. Spezza (Kerfoot), 57. Brodie (Engvall)

/Tomáš Tatar (Montreal) nefiguroval na súpiske/

/stav série: 3:3/

NHL - 2. kolo play off - 30. máj:


Boston - NY Islanders 5:2 (1:1, 1:1, 3:0)

Góly: 20. Pastrňák (Krejčí, Bergeron), 32. Pastrňák (Bergeron, Marchand), 47. McAvoy (Krejčí), 56. Pastrňák, 59. Hall (Krejčí, Reilly) – 12. Beauvillier (Dobson, Eberle), 33. Pelech (Eberle, Komarov)

/Jaroslav Halák (Boston) nefiguroval na súpiske/

/stav série: 1:0/

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Montreal si po dráme vynútil siedmy zápas, Boston začal novú sériu výborne