Halák na poslednú chvíľu nenastúpil, Boston podľahol poslednému tímu tabuľky

Zápas Detroit - Boston.
Zápas Detroit - Boston. (Autor: AP/Paul Sancya)
Sportnet|9. feb 2020 o 22:13

Zdeno Chára odohral takmer 19 minút.

NEW YORK. Hokejisti Bostonu prehrali v nedeľňajšom dueli zámorskej NHL na ľade Detroitu 1:3.

Líder súťaže tak napriek výraznej streleckej prevahe 40:20 podľahol poslednému tímu tabuľky a prišiel o šesťzápasovú víťaznú sériu.

Mal nastúpiť Halák

Slovenský obranca Zdeno Chára odohral v drese Bostonu 18:47 min, mal dve strely na bránku.

Do bránky hostí sa mal pôvodne postaviť Jaroslav Halák, tesne pred zápasom ho ale vyradili zdravotné problémy a do zápasu nastúpil Tuukka Rask, informoval portál nhl.com.

"Má s tým problém už určitý čas. V stredu ešte mohol odchytať zápas, ale dnes ráno sa mu to zase ozvalo. A keď hráte už o 12.30 h, tak nebolo veľa času na vymýšľanie, do bránky musel Tuukka," vysvetlil tréner Bostonu Bruce Cassidy na oficiálnom webe NHL.

Dva góly Detroitu zaznamenal Andreas Athanasiou, 39 zákrokmi sa blysol brankár Jonathan Bernier.

Pastrňák: Ťažká prehra

"Dobre sme korčuľovali a mali veľa šancí, ale puk nie a nie dostať do bránky. Nevyužili sme ani jednu zo štyroch presiloviek, zatiaľ čo súper z jednej gól dal," skonštatoval Torey Krug na webe NHL.

"Tento zápas bol pre nás dobrý test. Každému v našej šatni ukázal, že ak bojujeme, každý je zdolateľný," uviedol Athanasiou.

Bruins prehrali v Detroite už po druhý raz v tejto sezóne aj preto, že ich elitný útok síce vyprodukoval až 11 striel na bránku, ale nestrelil žiadny gól.

"Ťažká prehra pre nás. Zdalo sa, že puk v tomto zápase sa točil okolo bránky súpera a my sme pred ňou nestáli v tých správnych pozíciách. Musíme využívať presilovky, ak chceme byť úspešní," podotkol najlepší strelec tímu David Pastrňák.

Colorado vyhralo štvrtý duel v rade

Hokejisti Colorada zvíťazili vo štvrtom zápase NHL za sebou, keď zdolali domácu Minnesotu 3:2.

V tabuľke Západnej konferencie figurujú na druhom mieste o tri body za St. Louis, majú však k dobru dva duely. Wilds utrpeli prvú prehru po troch výhrach.

New York Rangers si na vlastnom ľade poradili s trápiacim sa Los Angeles 4:1.

Kings nebodovali po piaty raz v sérii, z uplynulých jedenástich zápasov získali iba tri body a sú poslední v Západnej konferencii, v NHL má horšiu bilanciu iba Detroit.

NHL 2019/2020 - sumár - 9. február:

Detroit- Boston 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)

Góly: 23. Perlini (Erne), 48. Athanasiou (Bertuzzi, D. Larkin), 60. Athanasiou (Ehn, Hronek) - 41. Krug (Pastrňák, Bergeron). Brankári: Bernier - Rask, strely na bránku: 20:40, 19.515 divákov

Buffalo - Anaheim 2:3 (1:3, 1:0, 0:0)

Góly: 19. Larsson (Wilson), 32. Dahlin (Eichel, Vesey) - 7. Silfverberg (Steel, Del Zotto), 11. Getzlaf (Rakell, Shore), 12. Ritchie (Terry, Henrique)

New York Rangers - Los Angeles 4:1 (1:0, 0:0, 3:1)

Góly: 3. McKegg (Howden, Lindgren), 50. Kakko (Chytil, Di Giuseppe), 58. Panarin (Strome, Fast), 58. DeAngelo (Chytil) - 51. Moore (Wagner, Lizotte)

Winnipeg - Chicago 5:2 (1:0, 0:2, 4:0)

Góly: 24. Connor (Copp), 50. Wheeler (Pionk, Hellebuyck), 54. Copp (Roslovic, Morrissey), 59. Laine (Connor, Scheifele), 60. Connor (Scheifele, Laine) - 1. Kubalík (Caggiula, Toews), 11. Saad (Kane, Seeler)

Minnesota - Colorado 2:3 (0:0, 2:3, 0:0)

Góly: 25. Spurgeon (Parise, Fiala), 38. Fiala (Staal, Spurgeon) - 22. Bellemare (Calvert, Graves), 28. MacKinnon (Makar, Kadri), 31. Landeskog (Cole, Compher)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Halák na poslednú chvíľu nenastúpil, Boston podľahol poslednému tímu tabuľky