Boston nezvládol druhý zápas proti Columbusu, prehral po predĺžení

Boston Bruins - Columbus Blue Jackets.
Boston Bruins - Columbus Blue Jackets. (Autor: SITA)
SITA|28. apr 2019 o 06:29

Stav série je vyrovnaný.

BRATISLAVA. Hokejisti Bostonu prehrali s hráčmi Columbusu 2:3 po dvojnásobnom predĺžení v druhom súboji 2. kola play off zámorskej hokejovej NHL Keďže prvý duel rovnakým skóre vyhral Boston, stav série semifinále Východnej konferencie je vyrovnaný 1:1.

O víťazstve Columbusu v zápase číslo 2 rozhodol gólom v 84. min Matt Duchene, ktorý skóroval v presilovej hre. Obranca a zároveň kapitán Bostonu Zdeno Chára odohral 28:27 min, pripísal si jednu strelu na bránku, ale aj 6 bodyčekov a na konci jeden plusový bod.

O víťazstve Columbusu v zápase číslo 2 rozhodol gólom v 84. min Matt Duchene, ktorý skóroval v presilovej hre. Kanadský center dorazil strelu Artemija Panarina za brankára Bruins a potrestal vylúčenie Patrica Bergerona za podrazenie.

"Panarin skvele vystrelil, ale myslím si, že brankár to čakal. Puk sa dostal ku mne a ja som bol schopný nájsť dieru, kam som ho poslal. Úprimne, tento zápas nebol žiadna zábava. Takto to chodí v playoff, veľa z nás dnes len naháňalo puk, ale musíte sa s tým zmieriť," uviedol Duchene pre oficiálny ligový web.

Chára bol druhým najviac "hitujúcim" hráčom svojho mužstva. V bránke domácich opäť dostal prednosť Fín Tuukka Rask pred Jaroslavom Halákom. Slovenský gólman Bruins sa počas play off ešte do bránky nedostal. Séria pokračuje v utorok 30. apríla na ľade Columbusu.

Aj stav série medzi St. Louis a Dallasom v semifinále Západnej konferencie je vyrovnaný 1:1.

Druhý zápas v St. Louis sa skončil triumfom Dallasu 4:2, fínsky mladík v drese víťazného tímu Roope Hintz strelil dva góly a pridal aj asistenciu. Séria pokračuje v pondelok 29. apríla v Dallase.

NHL 2018/2019 - Semifinále Západnej konferencie - 28. apríl:

St. Louis - Dallas 2:4 (1:3, 0:0, 1:1)

Góly: 15. Parayko (R. O'Reilly, Perron), 42. Schwartz (Parayko) - 8. Hintz (Zuccarello, Dickinson), 14. Heiskanen (Hintz, Zuccarello), 15. Janmark (Dickinson), 60. Hintz (Jamie Benn)

Stav série: 1:1

NHL 2018/2019 - Semifinále Východnej konferencie - 28. apríl:

Boston - Columbus 2:3 (1:0, 1:2, 0:0 - 0:1)

Góly: 8. Grzelcyk (McAvoy, David Krejčí), 23. Pastrňák (Coyle, Johansson) - 22. Panarin (S. Jones, Atkinson), 29. Panarin (S. Jones), 84. Duchene (Panarin, Atkinson)

/Obranca Zdeno Chára (Boston) odohral 28:27 min, zaznamenal jednu strelu na bránku, 6 "hitov", 1 plusový bod a 2 trestné minúty/

Stav série: 1:1

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Boston nezvládol druhý zápas proti Columbusu, prehral po predĺžení