Dallas vyradil Nashville, Carolina si vynútila siedmy zápas

Brankár Washingtonu Braden Holtby a kapitán Caroliny Justin Williams.
Brankár Washingtonu Braden Holtby a kapitán Caroliny Justin Williams. (Autor: SITA)
Sportnet|23. apr 2019 o 06:02

Pozrite si výsledky zápasov NHL z noci na utorok 23. apríla.

BRATISLAVA. V šiestom súboji 1. kola Západnej konferencie Dallas využil výhodu domáceho prostredia a zdolal Nashville 2:1 po predĺžení. Dallas ovládol sériu 4:2 na zápasy a jeho súperom v semifinále konferencie budú hráči St. Louis Blues.

V ďalšom súboji pondelkového programu vo Východnej konferencii Carolina zdolala Washington 5:2 a vyrovnala stav série na 3:3. O postupujúcom sa rozhodne v stredu 24. apríla vo Washingtone. Slováci do pondelkových zápasov nezasiahli.

Bishop chytil takmer päťdesiat striel

O postupe Dallasu rozhodol gól zo 78. min z hokejky švédskeho obrancu Johna Klingberga, ktorému prihral ruský útočník Alexander Radulov. Klingberg vystrelil švihol z ľavého útočného kruhu a prekonal Fína Pekku Rinneho.

Ten si pripísal 49 zákrokov, ale Nashvillu to na zotrvanie v sérii nestačilo. Klingberg ukončil 14 zápasov trvajúce gólové suchoty, v základnej časti sezóny si pripísal 45 bodov za 10 gólov a 35 asistencií.

"Náš náhradný brankár Anton Chudobin mi vravel, aby som strieľal pod lapačku a to bolo presne to miesto, kadiaľ prešiel puk do bránky. Neskôr sme sa na tom dobre zasmiali," uviedol John Klingberg podľa webu NHL.

Brankár Stars Ben Bishop zastavil 47 striel z hokejok hráčov Predators a po postupe do semifinále konferencie sa vyjadril k sile najbližšieho súpera St. Louis Blues.

Eltiný útok Nashvillu zlyhal

"Hrajú naozaj veľmi dobrý hokej. Od januára tohto roku sú najlepší tím ligy. Pred náročným testom si chceme dopriať trochu odpočinku a pôjdeme na to," povedal Bishop.

Hráči Nashvillu boli v play off piatykrát za sebou, ale prvý raz od roku 2015 nepostúpili cez 1. kolo. Stalo sa tak aj preto, že elitné útočné trio Filip Forsberg, Ryan Johansen, Viktor Arvidsson dosiahlo v šiestich zápasoch série iba 4 body (2+2).

"Každý z nás chcel lepší výsledok. Toto je horká pilulka na prehltnutie," skonštatoval elitný obranca Nashvillu P.K. Subban, ktorý sa v záverečnom súboji série prezentoval asistenciou aj siedmimi zablokovanými strelami.

"Ak by sme strelili góly v presilovkách, bol by to iný zápas. Ja som bol tiež toho súčasťou, takže preberám zodpovednosť za neúspech," priznal švajčiarsky kapitán Predators Roman Josi.

NHL - Východná konferencia - 1. kolo play off

Carolina - Washington 5:2 (1:2, 1:0, 3:0)

Góly: 11. Foegele (Hamilton, Slavin), 22. Teräväinen (Aho), 44. J. Staal (McGinn, Faulk), 52. Williams (Pesce, J. Staal), 57. Hamilton (Martinook) - 6. Connolly (Eller, Burakovsky), 16. Ovečkin (Orlov, Niskanen)

/stav série - 3:3/

NHL - Západná konferencia - 1. kolo play off

Dallas - Nashville 2:1 pp (0:1, 1:0, 0:0 - 1:0)

Góly: 26. Comeau (Faksa), 78. J. Klingberg (A. Radulov, Seguin) - 6. A. Watson (Boyle, P.K. Subban)

/konečný stav série - 4:2/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Dallas vyradil Nashville, Carolina si vynútila siedmy zápas