Bol jediným Slovákom v akcii. Pánik pri výhre Arizony nebodoval

Jacob Markström, brankár Vancouvru, reaguje po inkasovanom góle.
Jacob Markström, brankár Vancouvru, reaguje po inkasovanom góle. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|8. mar 2018 o 06:41

V noci sa v NHL odohrali tri stretnutia.

NEW YORK. Hokejisti Arizony Coyotes s Richardom Pánikom triumfovali na ľade Vancouvru Canucks tesne 2:1 v nočnom stretnutí severoamerickej NHL.

Slovenský krídelník odohral takmer štrnásť minút a pripísal si iba jeden mínusový bod.

Je to skvelé číslo, vyzerá to pekne.


Sidney Crosby o svojich 1100 bodoch

Hostia sa ujali vedenia v 19. minúte gólom Claytona Kellera v presilovej hre, ale už o 84 sekúnd vyrovnal fínsky veterán Jussi Jokinen. O triumfe Arizony rozhodol 58 sekúnd pred záverom tretej tretiny Derek Stepan.

Canucks neuspeli vo štvrtom z ostatných piatich zápasov.

Pittsburgh Penguins zvíťazil vo Philadelphii nad tamojšími Flyers 5:2 a vrátil sa na čelo Metropolitnej divízie pred Washington Capitals. Troma asistenciami sa prezentoval kapitán hostí Sidney Crosby, ktorý nazbieral v základnej časti NHL už 1100 bodov.

"Je to skvelé číslo, vyzerá to pekne. Lepšie však je, že som bodmi pomohol pri triumfe," povedal 30-ročný center podľa nhl.com. Penguins v zápase prišli o útočníkov Bryana Rusta a Dominika Simona, ktorí utrpeli zranenia.

Hráči Calgary Flames uspeli jednoznačne 5:1 nad domácim Buffalom Sabres. Po dva body za gól a asistenciu získali Mark Giordano, Mark Jankowski aj Sam Bennert.

"Je to pre nás dôležitý triumf. Mali sme dobrý začiatok a nastolené tempo sme držali počas celého zápasu. Stále sme ich napádali a nedovolili sme im vrátiť sa do duelu," povedal Jankowski.

"Nie je to jednoduchá situácia. Myslím si, že sme sa na zápas dobre pripravili, ale nevyšlo to. Bojujú o play off a my sme sa s tým nedokázali stotožniť," uviedol tréner Buffala Phil Housley.

NHL 2017/2018 - základná časť:

Buffalo - Calgary 1:5 (0:2, 0:3, 1:0)

Góly: 60. C. Nelson (Pominville, S. Wilson) - 6. S. Bennett (Jankowski, Hamonic), 9. Jankowski (S. Bennett, Brodie), 25. Giordano (Ferland), 27. Monahan (J. Gaudreau, Brodie), 39. D. Hamilton (Giordano, J. Gaudreau)

Brankári: Johnson (Lehner) - Rittich, strely na bránku: 26:41

Philadelphia - Pittsburgh 2:5 (0:1, 2:3, 0:1)

Góly: 23. J. Voráček (Patrick), 26. Konecny (Giroux, MacDonald) - 19. P. Kessel (Malkin, Crosby), 30. Oleksiak (J. Schultz, Guentzel), 35. Sheary (Crosby, Oleksiak), 40. Sheary (Guentzel, Crosby), 59. Malkin (Hagelin, Sheahan)

Brankári: Mrázek - Jarry, strely na bránku 28:28

Vancouver - Arizona 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)

Góly: 20. J. Jokinen (Leipsic, Gagner) - 19. Keller (Stepan, Perlini), 60. Stepan (Keller)

Brankári: Markström - Kuemper, strely na bránku: 17:34

/útočník Richard Pánik (Arizona) odohral 13:56 minúty, pripísal si jeden mínusový bod, štyrikrát vystrelil na bránu súpera a prezentoval sa jedným bodyčekom/

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Bol jediným Slovákom v akcii. Pánik pri výhre Arizony nebodoval