Boli za tým hackeri. Barcelona na oficiálnom účte informovala o návrate Neymara

Hviezdna trojica Barcelony - zľava Neymar, Lionel Messi a Luis Suárez, sa môže opäť stretnúť v jednom klube.
Hviezdna trojica Barcelony - zľava Neymar, Lionel Messi a Luis Suárez, sa môže opäť stretnúť v jednom klube. (Autor: TASR/AP)
SITA|16. feb 2020 o 08:43

Odchod šéfa klubu je takisto lož.

BARCELONA. Twitterový účet futbalového klubu FC Barcelona v sobotu vyrukoval s dvoma zaujímavými informáciami.

Brazílčan Neymar sa vracia do tímu úradujúceho šampióna a katalánskeho futbalového velikána opúšťa prezident Josep Maria Bartomeu. Na podporu prvej informácie sa na twitteri FCB zjavil Neymar v barcelonskom drese.

Neskôr sa ukázalo, že ani jedna z týchto noviniek nie je pravdivá a twitterový účet FC Barcelona ovládli hackeri.

Skupina s názvom "OurMine" je od roku 2016 zodpovedná za množstvo hacknutých prominentných účtov na twitteri. Aj tentoraz bez problémov narušila úroveň zabezpečenia a rozšírila tieto napohľad zaručené správy.

Skupina OurMine sa pochválila aj tým, že sa napojila na oficiálny účet olympijských hier v Tokiu, ako aj profesionálnej ligy v americkom futbale NFL či športovej televízie ESPN.

Vedenie FC Barcelona už oficiálne vydalo stanovisko, že sa do ich účtu na twitteri nabúrali hackeri a zverejnené správy nemajú nič spoločné s reálnym dianím v klube.

"Falošné tweety boli odstránené. Náš kybernetický tím má teraz zabezpečiť, aby sa podobné incidenty už v budúcnosti neopakovali," píše sa vo vyhlásení Barcelony, prevzal ho aj portál laola1.at.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Boli za tým hackeri. Barcelona na oficiálnom účte informovala o návrate Neymara