Famózny útok zničil Bayern. Neymar svojho soka objímal a držal za ruky

Neymar (vľavo) a Cavani.
Neymar (vľavo) a Cavani. (Autor: TASR/AP)
Pavol Spál|28. sep 2017 o 06:22

Neymarov príchod zdesaťnásobil predaj dresov. Brazílčan však púta hlavne na ihrisku. Parížu pomohol v Lige majstrov k jasnej výhre 3:0 nad silným Bayernom.

BRATISLAVA. Má neuveriteľný marketingový potenciál. Obyčajnú tlačovú konferenciu, ktorá Neymara predstavila v novom drese Paríž Saint Germain, sledoval neskutočný počet ľudí.

„Hovoril som s riaditeľom brazílskej Globo TV. Povedal mi, nech skúsim uhádnuť, koľko ľudí sledovalo Neymarovo predstavenie,“ hovoril Nasser Al-Khelaifi v rozhovore pre Daily Telegraph.

„Tipol som päť až desať miliónov, a on povedal: Nie, 85 miliónov.“ To je v krajine, kde žije zhruba dvesto miliónov obyvateľov, ohromujúce číslo.

Už teraz je Nasser Al-Khelaifi najmocnejším mužom vo francúzskom futbale a vďaka veľkým letným nákupom chce mať čoskoro rovnaký vplyv aj celosvetovo.

Katarský biznismen a prezident Saint Germain chce klub dotiahnuť na úplný vrchol, až k trofeji pre víťaza Ligy majstrov a urobiť z neho najlepšie mužstvo na svete.

Za posledných šesť rokov investoval do nákupu posíl takmer šesťsto miliónov eur, z toho viac ako štyristo minul uplynulé leto za dvoch hráčov.

Príjmy stúpli na 500 miliónov

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Famózny útok zničil Bayern. Neymar svojho soka objímal a držal za ruky