Messi poslal Neymarovi odkaz, Brazílčan sa zrejme musí vyplatiť sám

Neymar v Barcelone skončil. Pokračovať bude v PSG.
Neymar v Barcelone skončil. Pokračovať bude v PSG. (Autor: TASR/AP)
Zoran Boškovič|2. aug 2017 o 15:56

Neymar by sa po prestupe do Paríža za 222 miliónov eur stal najdrahším futbalistom histórie.

BRATISLAVA. Na stredajší tréning Barcelony prišiel Neymar neskoro. A už o pol hodiny neskôr z tréningového centra odišiel.

Prišiel iba spoluhráčom, trénerovi a vedeniu klubu oznámiť, že Barcelonu opúšťa a odchádza do Paríž Saint-Germain. Nepomohli ani prosby spoluhráčov z útoku Lionela Messiho a Luisa Suáreza, ani 20 miliónov eur, ktoré chcel klub Neymarovi vyplatiť ako "ďakovné" za odmietnutie prestupu.

Argentínsky futbalista už o pár hodín neskôr zverejnil na svojom instagramovom účte video, v ktorom sa verejne s Neymarom rozlúčil. "Stráviť s tebou všetky tieto roky bolo pre mňa obrovskou radosťou. Prajem ti veľa šťastia v ďalšej kapitole tvojho života," napísal Messi k videu.

Vedenie PSG zlákalo Brazílčana okrem balíka peňazí aj na to, čo chcel počuť. Dostane šancu uniknúť z tieňa Messiho a Cristiana Ronalda, dvoch najväčších hviezd španielskej ligy.

„U nás budeš jednotkou ty. Kráľ nového megaprojektu. Kapitán, okolo ktorého postavím tím," vravel už vlani Nasser Al-Khelaifi, prezident Paríž Saint-Germain.

Barcelonský redaktor ESPN Jonathan Johnson tvrdí, že práve to bol hlavný dôvod, pre ktorý sa Neymar rozhodol odísť. "PSG môže Neymarovi ponúknuť to čo Barcelona nie - bude hlavnou tvárou tímu."

Drahší ako Pogba a Ronaldo dokopy

Cristiano Ronaldo prišiel do Realu Madrid v roku 2009 za 94 miliónov eur.

Paul Pogba sa do Manchester United vrátil minulé leto za viac než sto miliónov eur. Pri oboch prestupoch odborníci tvrdili, že sumy za hráčov sú prehnané. Podobnými prestupmi vraj kluby iba deformujú trh.

222

miliónov je výkupná prestupová suma za Neymara.

Neymar prišiel do Barcelony z brazílskeho Santosu v roku 2013 za 50 miliónov eur.

Odvtedy strelil v 186 dueloch, v ktorých nastúpil, 105 gólov. Dvakrát vyhral španielsku ligu, raz Ligu majstrov a trikrát španielsky pohár.

Do PSG má odísť za neuveriteľných 222 miliónov eur, čo je výška jeho prestupovej klauzuly. Neymar sa tak stane suverénne najdrahším hráčom v histórii futbalu. Stál by viac než Pogba a Cristiano Ronaldo dokopy.

Už letná ponuka Realu Madrid za mladíka Kyliana Mbappého z AS Monako na 180 miliónov eur bola ohromujúca. Teraz je na stole ešte o vyše 40 miliónov viac.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Messi poslal Neymarovi odkaz, Brazílčan sa zrejme musí vyplatiť sám