Newcombe: Australian Open vyhrá Murray

TASR|2. jan 2009 o 10:42

Roger Federer a Rafael Nadal nie sú podľa Johna Newcombeho v ideálnej forme.

SYDNEY. Roger Federer a Rafael Nadal nie sú v ideálnej forme a prvý grandslamový turnaj v roku Australian Open by mohol vyhrať Brit Andy Murray. Pre austrálske médiá to povedala domáca tenisová legenda John Newcombe.

Trojica tenistov sa na turnaj v Melbourne pripravuje na exhibícii v Abú Dabí a Newcombovu pozornosť zaujal práve mladý Škót Murray. "Dostal sa až na štvrté miesto tenisového rebríčka, ale to ako hral v posledných mesiacoch vás núti premýšľať, či sa za ďalších dvanásť nedostane až na prvú riečku," nechal sa počuť sedemnásobný grandslamový tíťaz.

Newcombovi podľa vlastných slov robí starosti Nadalove zranenie kolena, pre ktoré musel Španiel predčasne ukončiť minulú sezónu už na začiatku novembra a vynechal tak turnaj Masters Cup ako aj finále Davisovho pohára. Federer sa zas snaží dostať naspäť do bývalej formy, keď v roku 2008 vyhral iba jeden veľký turnaj. Aj napriek tomu stojí 27-ročný Švajčiar už len jedno víťazstvo od vyrovania rekordu Peta Samprasa, ktorý má na konte 14 grandslamov. "Ako to pôjde ďalej s Nadalovým zranením? Pokiaľ ide o Rogera, som si istý, že tvrdo trénuje a uvedomuje si, že musí prísť s niečím extra. Musí viac meniť svoju hru a chodiť viac na sieť," zhodnotil Newcombe, ktorého by neprekvapil triumf Murrayho. "On môže byť chlapíkom, ktorý príde a zvíťazí," dodal Austrálčan. Pochybnosti má aj o minuloročnom víťazovi Novakovi Djokovičovi. "Uvidíme, ako zvládne súboj nervov ako obhajca," uviedol Newcombe.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Newcombe: Australian Open vyhrá Murray