Kapitánom sa stal Čerešňák, v bráne začne Košarišťan

Peter Čerešňák (v popredí) strieľa puky počas zrazu slovenskej hokejovej reprezentácie pred Nemeckým pohárom.
Peter Čerešňák (v popredí) strieľa puky počas zrazu slovenskej hokejovej reprezentácie pred Nemeckým pohárom. (Autor: Pavel Neubauer TASR)
TASR|7. nov 2019 o 12:57

Asistentmi budú Ďaloga a Hrivík.

KREFELD. Kapitánom slovenskej hokejovej reprezentácie v otváracom súboji Nemeckého pohára proti Švajčiarsku (vo štvrtok o 16.15 h) bude Peter Čerešňák.

Asistentmi 26-ročného obrancu budú Marek Ďaloga a Marek Hrivík.

Do bránky sa postaví Andrej Košarišťan, ktorý dostane prednosť pred Denisom Godlom. Informoval o tom web Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

Čerešňák je druhý najskúsenejší hráč v krefeldskom výbere trénera Craiga Ramsayho. Na konte má 73 štartov, o šestnásť menej ako prvý na zozname Marek Ďaloga.

Kapitánske céčko si váži, keďže rovnakú funkciu zastával už v reprezentácii do 18 rokov, vie aké má povinnosti. "Cítim sa fajn. Céčko je česť, mám radosť, ale nelipnem na ňom.

Podstatné je, že máme pred sebou prvý turnaj v sezóne s mladým mužstvom. Musíme korčuľovať, dôsledne plniť pokyny trénerov," povedal obranca Škody Plzeň pre hockeyslovakia.sk.

Asistenta Ďalogu čaká vo štvrtok jubilejný 90. duel v národnom tíme. "Štarty si nepočítam. Dôležitejšie je, že som tu. Myslím len na to, ako budeme hrať proti Švajčiarom a ako sa nám bude dariť," vravel pred stretnutím zadák pražskej Sparty.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Kapitánom sa stal Čerešňák, v bráne začne Košarišťan