Rakúšanom prvé góly na MS nestačili. Narazia Nemci vo štvrťfinále na Slovensko?

Nemeckí hokejisti sa tešia po strelenom góle v zápase Nemecko - Rakúsko na MS v hokeji do 20 rokov 2023 (MS U20).
Nemeckí hokejisti sa tešia po strelenom góle v zápase Nemecko - Rakúsko na MS v hokeji do 20 rokov 2023 (MS U20). (Autor: TASR/AP)
Sportnet|31. dec 2022 o 07:50

Nemecko dnes zdolalo Rakúsko v zápase skupiny A na MS v hokeji do 20 rokov 2023 (MS U20), pozrite si priebeh a konečný výsledok.

MS v hokeji do 20 rokov 2023 - skupina A

Nemecko - Rakúsko 4:2

Góly: 19. Krening (Lutz, Kechter), 22. van der Linde (Rossmy), 27. T. Heigl (N. Heigl, Bader), 37. Kechter (Krening, Lutz) - 30. Scherzer (Reinbacher, Auer), 46. Dobnig (van Ee)

Nemecko: Quapp (Wolf) - van der Linde (A), Bidoul, Bettahar, Sinn, Klein, Elten, Wäser - T. Heigl, N. Heigl (A), Bader - Lutz, Rossmy (C), Hördler - Oswald, Kechter, Krening - van Calster, Hauf

Rakúsko: Sicher (27. Pfarrmaier) - Sablattnig, Reinbacher (A), Söllinger, Tialler, Summer, Hörl, Lindner - Scherzer, Rohrer (C), Tschurnig - Dobnig, van Ee, Klassek - Engelhart, Auer (A), Erne - Cernik, Geifes, Stiegler - Linton

HALIFAX. Hokejisti Nemecka si vybojovali postup do štvrťfinále MS v hokeji do 20 rokov 2023. V kanadskom Halifaxe zdolali v skupine A rovesníkov z Rakúska 4:2 a pripísali si prvý triumf.

Rakúšania sa konečne dočkali strelených gólov, ale zápasu o záchranu sa nevyhli. V skupine obsadili bez zisku bodu posledné miesto s hrozivým skóre 2:35.

V drese Nemecka sa gólom a asistenciou prezentovali členovia tretieho útoku Philipp Krening a Roman Kechter.

Nemci si pripísali prvé body na turnaji. V skupine ich čaká ešte záverečný duel s Českom, ktorý je na programe v sobotu o 19.30 h.

Už teraz je však isté, že nemeckí hokejisti obsadia v skupine A konečné štvrté miesto a vo štvrťfinále vyzvú víťaza skupiny B, ktorým stále môže byť aj Slovensko.

V silvestrovskom zápase na to potrebujú Slováci zdolať Švajčiarsko za tri body a potom dúfať, že Spojené štáty zdolajú Fínov.

VIDEO: Zostrih zápasu Nemecko - Rakúsko na MS v hokeji do 20 rokov 2023

Tabuľka skupiny A

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Rakúšanom prvé góly na MS nestačili. Narazia Nemci vo štvrťfinále na Slovensko?