Nemci majú v Bratislave veľký problém. Pozitívne testy malo už päť hráčov

Reprezentanti Nemecka na ME v hádzanej 2022.
Reprezentanti Nemecka na ME v hádzanej 2022. (Autor: TASR/AP)
TASR|17. jan 2022 o 16:45 (aktualizované 18. jan 2022 o 00:16)

Už ani nerozumiem svetu, povedal Wagner.

BRATISLAVA. V tíme hádzanárov Nemecka na prebiehajúcich ME v hádzanej 2022 vyčíňa koronavírus. Národný zväz v pondelok večer informoval, že pozitívne testy malo ďalších päť hráčov. Už predtým sa nakazili Juliusu Kühn i jeho náhradník Hendrik Wagner.

Nemecko už má istý postup, v poslednom zápase bratislavskej D-skupiny sa má v utorok stretnúť s Poľskom.

Tréneri však nebudú môcť počítať so siedmimi hráčmi, ktorí nastúpili do povinnej karentény. Tú môžu ukončiť po piatich dňoch v prípade, že budú mať dva po sebe nasledujúce PCR testy negatívne.

Päť nových prípadov nákazy u Kaia Häfnera, Tima Kasteninga, Lukasa Mertensa, Lucu Witzkeho a Andreasa Wolffa odhalilo pondelkové ranné testovanie.

Zväz ešte popoludní informoval o pozitívnom teste Wagnera, ktorého povolali ako náhradníka za prvého nakazeného Kühna. U toho zistili nákazu v sobotu a už opustil výpravu a zamieril do karanténneho ubytovania.

Wagner pricestoval do Bratislavy v nedeľu a po príchode sa izoloval, takže nemal byť v kontakte s ďalšími hráčmi a inými členmi nemeckej výpravy, informovala agentúra DPA.

"Už ani nerozumiem svetu. Fyzicky som v poriadku, ale uplynulých pár hodín bolo po emočnej stránke ako na horskej dráhe," uviedol dvadsaťštyriročný Wagner.

Ďalší z nútene pauzujúcich hráčov Kastening iba niekoľko hodín pred svojím pozitívnym testom vyhlásil:

"Už nemám príliš chuť sa o tom baviť. Keď ste pozitívny, tak ste pozitívny. Potom môžete už iba dúfať v mierny priebeh a to prajem každému. Na takomto veľkom turnaji nemôžete kontakty úplne vynulovať."

Nemecký hádzanársky zväz (DHB) a vedenie národného tímu v krízovej situácii zareagovali povolaním piatich náhradníkov - do Bratislavy mieria brankár Johannes Bitter (HSV Hamburg) a hráči do poľa Fabian Wiede, Paul Drux (obaja Füchse Berlín), Rune Dahmke (THW Kiel) a Sebastian Firnhaber (HC Erlangen).

Proti Poľsku však budú môcť nastúpiť iba v prípade, že budú mať k dispozícii čerstvý výsledok PCR testu.

Protokol šampionátu hovorí o minimálne päťdňovej karanténe po pozitívnom teste.

Nemecko už má istý postup, v poslednom zápase bratislavskej D-skupiny sa stretne v utorok s Poľskom.

Druhý pozitívny test mala švédska hádzanárska reprezentácia. Z kádra vicemajstrov sveta pre pozitívny test vypadol krídelník Daniel Pettersson z bundesligového Magdeburgu.

Už minulý piatok zamieril z rovnakého dôvodu do karantény Max Darj, o pozitívnom teste Petterssona sa tím dozvedel v nedeľu neskoro večer.

Kouč Glenn Solberg sa preto rozhodol do Bratislavy pred pondelkovým rozhodujúcim duelom o postup proti Česku (20.30 h) povolať 21-ročného pravého krídelníka Valtera Chrintza z Füchse Berlín.

"Proti Česku je to ako finále o postup do hlavnej fázy a urobíme všetko pre to, aby bol Valter fit na zápas. Podmienky sa pre mnohé tímy denne menia a ja súcitím s Danielom, ktorý dostal smutnú správu, že musí nateraz opustiť tím. Dúfam, že sa na turnaji dostaneme dostatočne ďaleko, aby sa Max aj Daniel mohli vrátiť," povedal pre médiá nórsky kouč Švédov Solberg.

Hráč sa po karanténe môže na ME pripojiť späť k tímu po piatich dňoch, ak má dva po sebe idúce negatívne PCR testy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Nemci majú v Bratislave veľký problém. Pozitívne testy malo už päť hráčov