Nemecká nominácia spojená s prezentáciou knihy

SITA|5. okt 2007 o 14:47

FRANKFURT NAD MOHANOM 5. októbra (SITA) - Tréner nemeckej futbalovej reprezentácie Joachim Löw v piatok v centrále Nemeckého futbalového zväzu (DFB) oznámil 22-člennú nomináciu hráčov na dvojzápas úradujúcich ...

FRANKFURT NAD MOHANOM 5. októbra (SITA) - Tréner nemeckej futbalovej reprezentácie Joachim Löw v piatok v centrále Nemeckého futbalového zväzu (DFB) oznámil 22-člennú nomináciu hráčov na dvojzápas úradujúcich bronzových medailistov z MS 2006 v "slovenskej" D-skupine kvalifikácie o postup na ME 2008. "Nationalelf" sa v sobotu 13. októbra o 20.45 h SELČ predstaví v Dubline proti Írsku (priamy prenos ARD) a v stredu 17. októbra takisto o 20.45 h SELČ v Mníchove bude hostiť Česko (priamy prenos ZDF).

Do kádra pod taktovkou 47-ročného rodáka zo Schönau J. Löwa sa zo známych mien po maródkach vracajú obranca Clemens Fritz, stredopoliari Torsten Frings a Tim Borowski (všetci Werder Brémy) a útočník Mario Gomez z majstrovského Stuttgartu. Voľbou namiesto čerstvo zraneného ďalšieho kanoniera Miroslava Kloseho je Stefan Kiessling z Bayeru Leverkusen. Ako avizoval už vo štvrtok tréner gólmanov Andreas Köpke, doliečiť sa stihol skúsený brankár v službách Arsenalu Londýn Jens Lehmann. K dispozícii stále nie sú tvorca hry Michael Ballack, zadáci Philipp Lahm, Christian Pander a záložník Thomas Hitzlsperger.

Piatkové zverejnenie nominácie bolo spojené s prezentáciou 400-stranovej publikácie "Vášeň pri lopte - 100 rokov nemeckých medzištátnych zápasov / 1908 - 2008". Cenu knihy, na ktorej sa podieľalo 20 renomovaných futbalových novinárov, stanovili na 69 eur. Štatistická časť má 110 strán. Lákadlom pre menej exaktne orientovaných čitateľov je 561 fotografií.

Löw sa po 14 zápasoch strávených na lavičke nemeckej reprezentácie môže pochváliť bilanciou 12 víťazstiev, 1 remíza, 1 prehra - lepšou ako 9 jeho predchodcov, pripomína internetová stránka DFB. "Chceme sa kvalifikovať do Rakúska a Švajčiarska tak rýchlo, ako sa len dá. Vo dvoch nadchádzajúcich dueloch je preto základnou úlohou zisk jedného bodu, ktorý ešte potrebujeme na istotu postupu," vyhlásil nástupca Jürgena Klinsmanna. "Pridáme na misku váh naše ofenzívne sily, aby sme súperom vnútili vlastný dopredu orientovaný svižný štýl," dodal Löw. Zraz nemeckej reprezentácie bude v utorok v Berlíne.


Nominácia futbalistov Nemecka na stretnutia v Írsku (sobota 13. októbra o 20.45 h SELČ v Dubline, priamy prenos ARD) a proti Česku (streda 17. októbra o 20.45 h SELČ v Mníchove, priamy prenos ZDF) v "slovenskej" D-skupine kvalifikácie o postup na ME 2008:

Brankári: Timo Hildebrand (FC Valencia/Šp.), Jens Lehmann (Arsenal Londýn/Angl.).

Obrancovia: Gonzalo Castro, Manuel Friedrich (obaja Bayer 04 Leverkusen), Arne Friedrich (Hertha SC Berlín), Clemens Fritz, Per Mertesacker (obaja Werder Brémy), Marcell Jansen (Bayern Mníchov), Christoph Metzelder (Real Madrid/Šp.).

Stredopoliari: Tim Borowski, Torsten Frings (obaja Werder Brémy), Roberto Hilbert (VfB Stuttgart), David Odonkor (Betis Sevilla/Šp.), Simon Rolfes, Bernd Schneider (obaja Bayer 04 Leverkusen), Bastian Schweinsteiger (Bayern Mníchov), Piotr Trochowski (Hamburger SV).

Útočníci: Mario Gomez (VfB Stuttgart), Patrick Helmes (1. FC Kolín nad Rýnom), Stefan Kiessling (Bayer 04 Leverkusen), Kevin Kuranyi (Schalke 04), Lukas Podolski (Bayern Mníchov).


Nachádzate sa tu:
Domov