Nemec Schuster by prišiel do Realu bez Kráľovského pohára

TASR|24. jún 2007 o 16:05

Madrid 24. júna (TASR) - Do "kráľovského klubu" bez Kráľovského pohára. Pokiaľ by sa Nemec Bernd Schuster stal trénerom španielskeho futbalového veľkoklubu ...

Madrid 24. júna (TASR) - Do "kráľovského klubu" bez Kráľovského pohára. Pokiaľ by sa Nemec Bernd Schuster stal trénerom španielskeho futbalového veľkoklubu Real Madrid, tak ako sa o tom už niekoľko mesiacov na Pyrenejskom polostrove špekuľuje, odíde z FC Getafe s prázdnymi rukami. Tím z madridského predmestia prehral v sobotu vo finále Kráľovského pohára s víťazom Pohára UEFA FC Sevilla na štadióne Santiaga Bernabeua 0:1.

To, že krátko po polnoci dvíhali trofej do výšky hráči Sevilly, je podľa Schustera aj zásluha rozhodcu. "Celú sezónu si s nami robili čo chceli. Aj vo finále sme videli mnoho zvláštnych rozhodnutí. Všetci na štadióne videli faul, iba rozhodca nie," hneval sa. Myslel zákrok v pokutovom území na útočníka Manua tesne pred prestávkou, ktorý mal byť potrestaný pokutovým kopom.

V tom momente však už bolo o víťazovi rozhodnuté. Presný zásah Frederica Kanouteho z jedenástej minúty stačil Seville na najtesnejšie víťazstvo. Keďže Sevilla sa priamo kvalifikovala do budúceho ročníka Ligy majstrov, po prvý raz v histórii bude Španielsko zastupovať v Pohári UEFA FC Getafe.

"Využili sme našu jedinú šancu, Getafe naopak nie," popísal tvrdé finále kouč šťastnejšieho tímu Juande Ramos.

"Blonďavý anjel" však napriek tomu počul na svoju osobu iba samé slová chvály. "Vďaka nemu sa Getafe etablovalo v Primera Division. V Reale sa začína éra Schuster. Dohoda môže byť otázkou už len niekoľkých hodín," píše denník Marca. "Dobrý koniec a sladkokyslé adios," kontruje As.

Iróniou osudu bolo, že Schuster sedel na štadióne svojho nového potenciálneho zamestnávateľa na lavičke pre hosťujúceho trénera a nie na domácej. O tom, či Fabio Capello zostane v "kráľovskom" klube alebo nie, sa s najväčšou pravdepodobnosťou rozhodne v pondelok, kedy zasadá predstavenstvo klubu. Talian sa momentálne nachádza na dovolenke v Tibete a všetky otázky okolo svojej budúcnosti hodil za hlavu.

Hráči "bieleho baletu" a väčšina fanúšikov sa zhoduje v tom, že Capello zostane v klube aj naďalej. Podľa niektorých médií je proti prepusteniu kouča, ktorý zabezpečil madridskému klubu 30. ligový titul, aj časť predstavenstva. Calderon však už údajne uzavrel so Schusterom predbežnú zmluvu.

Pokiaľ by sa Real rozhodol pre angažovanie Nemca, Capello by bol tretím trénerom, ktorému Madridčania po zisku titulu ukázali dvere. V roku 1998 takto odchádzal Jupp Heynckes po víťazstve v Lige majstrov a o päť rokov neskôr Vicente del Bosque po triumfe v Primera Division. "Žiadny iný klub na svete nedokáže v priebehu necelých desiatich rokov vyhodiť troch skvelých trénerov," konštatuje Marca.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Nemec Schuster by prišiel do Realu bez Kráľovského pohára