Nemci môžu pre basketbalové ME zrejme rátať aj s Nowitzkim

(Autor: TASR)
TASR|3. júl 2011 o 11:25

Nemeckých basketbalistov na nadchádzajúcich majstrovstvách Európy v Litve (31. augusta až 18. septembra) posilní zrejme aj Dirk Nowitzky.

FRANKFURT NAD MOHANOM. Nemeckých basketbalistov na nadchádzajúcich majstrovstvách Európy v Litve (31. augusta až 18. septembra) posilní pravdepodobne aj hviezdny Dirk Nowitzki. Čerstvý šampión zámorskej NBA z Dallasu svoju účasť naznačil v rozhovore pre magazín Spiegel.

"Vyzerá to tak," odpovedal 33-ročný obor na otázku, či ho po dvoch rokoch uvidia diváci opäť v reprezentačnom drese. Podmienkou však zostáva, že sa počas dovolenky úplne zotaví zo zdravotných problémov.

"Už štyri týždne sa trápim s chrípkovým vírusom. Ak by som mal ísť na šampionát v zlom stave, nikto by z toho osoh nemal. Ani ja a ani moji spoluhráči," tvrdil Nowitzki, ktorý sa chce už čoskoro zbaviť aj dlahy na prostredníku ľavej ruky, ktorý si zranil v prvom finálovom zápase proti Miami.

Hlavným motorom jeho návratu do nemeckého národného tímu je však účasť na olympijských hrách v Londýne a cesta tam vedie práve cez ME. "Nechcem ostatným premrhať šancu hrať na olympiáde," poznamenal vlajkonosič nemeckej výpravy na OH v Pekingu v roku 2008.

Aj napriek výluke spôsobenej nezhodami medzi vedením NBA a hráčskou úniou ohľadom novej kolektívnej zmluvy vidí ďalšiu budúcnosť v USA. "Som si istý, že príde k dohode a ja si ešte pred koncom kariéry tri-štyri roky zahrám v drese Mavericks na najvyššej možnej úrovni," dodal Nowitzki.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Nemci môžu pre basketbalové ME zrejme rátať aj s Nowitzkim