Neinkasoval desaťkrát za sebou. Juventus vytvoril rekord Serie A

Paulo Dybala (vľavo) rozhodol o výhre Juventusu.
Paulo Dybala (vľavo) rozhodol o výhre Juventusu. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|12. mar 2016 o 08:23

Obrana "starej dámy" na čele s brankárom Gianluigim Buffonom si v ostatných desiatich zápasoch udržala čisté konto.

RÍM. V piatkovom zápase 29. kola talianskej futbalovej Serie A vyhral majster a líder Juventus Turín doma nad Sassuolom tesne 1:0.

Pred druhým Neapolom, ktorý má nedeľňajší zápas v Palerme k dobru, má "stará dáma" náskok šiestich bodov.

Obrana "starej dámy" na čele s brankárom Gianluigim Buffonom si v ostatných desiatich zápasoch udržala čisté konto a vytvorila nový rekord Serie A v počte stretnutí po sebe bez inkasovania.

Brankára Buffona v najvyššej talianskej súťaži naposledy prekonal 10. januára jeho krajan Antonio Cassano zo Sampdorie Janov v rámci 19. kola.

Líder najvyššej talianskej súťaže Juventus sa najbližšie predstaví v domácej ligovej súťaži v nedeľu 20. marca na ihrisku svojho mestského rivala FC Turín a mimoriadnu pozornosť budú pútať už úvodné minúty stretnutia.

Už po štyroch minútach spomenutého duelu sa totiž môže tešiť z dosiahnutia nového rekordu aj 38-ročný gólman Juventusu Buffon - ak neinkasuje.

Dlhoročný taliansky reprezentant si drží čistý štít už 926 minút a v historických tabuľkách Serie A sa v piatok vyšvihol na druhé miesto pred legendárneho Dina Zoffa (903 minút v sezóne 1972/1973).

Prvenstvo patrí niekdajšiemu brankárovi AC Miláno Sebastianovi Rossimu (929 minút, 1993/1994).

Aj keď Buffon prekoná Rossiho métu, vo svete brankárskych rekordov má ešte čo dosiahnuť - niekdajší gólman Manchestru United Edwin van der Sar napríklad v sezóne 2008/2009 neinkasoval v štrnástich dueloch za sebou v rámci Premier League.

Ide, samozrejme, o rekordný zápis v rámci najvyššej anglickej súťaže.

Serie A - 29. kolo:

Juventus Turín - Sassuolo Calcio 1:0 (1:0)

Gól: 36. Dybala

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Neinkasoval desaťkrát za sebou. Juventus vytvoril rekord Serie A