Nedorost sa dohodol s Trenčínom na mesačnej zmluve

SITA|30. sep 2008 o 12:18

Dvadsaťosemročný útočník Andrej Nedorost, ktorý má skúsenosti z NHL aj slovenskej reprezentácie, sa po 10 rokoch vrátil do Trenčína.

TRENČÍN. K svojmu jedinému zápasu v drese mužov Dukly Trenčín, ktorý odohral v sezóne 1997/1998, pridal v piatok extraligový zápas proti Zvolenu a v nedeľu sa predstavil v Púchove na ľade "dvadsiatky". "Andrej s nami trénuje už mesiac. Zranenie lakťa, ku ktorému sa pridali aj problémy s ramenom, mu však zatiaľ nedovolili nastúpiť. Prípadnú zmluvu budeme riešiť, až keď sa ukáže, že je úplne v poriadku a je schopný naplno hrať," konštatoval pre agentúru SITA generálny manažér Dukly Trenčín Eduard Hartmann pred jeho prvým vystúpením v drese Trenčanov v tejto sezóne.

"Ja som rozmýšľal nad zahraničím. Po nevydarenej sezóne sa mi však dobrý angažmán za hranicami zháňa ťažšie. S Duklou som trénoval od začiatku prípravy na ľade a bol som stále v kontakte s trénerom i vedením, no nechcel som zatiaľ zasahovať trénerovi do kádra, lebo som si myslel, že budem hrať inde. Zo strany Dukly aj z mojej strany je však záujem o to, aby som hral, a tak sme sa dohodli, že za Trenčín nastúpim," konštatoval Nedorost v rozhovore pre hokejportal.sk. V prvých dvoch zápasoch si pripísal na konto len 27 trestných minút. Napriek tomu s ním vedenie Dukly Trenčín podpísalo v pondelok zmluvu na jeden mesiac. V prípade, že by o neho v zahraničí nebol záujem, pripúšťa aj odohratie celej sezóny v drese Dukly. "Tá možnosť tu je. Mám záujem hrať v zahraničí, ťažko však povedať, či sa mi to v tejto sezóne podarí. Preto nie je vylúčené, že ju odohrám celú v Trenčíne,“ pripustil bývalý reprezentačný útočník.

Andrej Nedorost, odchovanec trenčianskych "vojakov", ktorý absolvoval v NHL 28 zápasov v tíme Columbus Blue Jackets s bilanciou 2 góly a 3 asistencie, odohral v uplynulej sezóne 38 zápasov v drese nováčika najvyššej českej hokejovej súťaže Ústí nad Labem. V minulosti si obliekol aj dresy Skelleftey, Malmö, Hamburgu, Karlových Varov, Nižnekamska, Magnitogorska, Syracuse, Písku, Plzne, Essenu a Trenčína. Na svojom konte má 18 reprezentačných zápasov, v ktorých zaznamenal 3 góly. V najcennejšom drese sa predstavil na MS v roku 2001 v Nemecku.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Nedorost sa dohodol s Trenčínom na mesačnej zmluve