Nebudem sa k tomu vyjadrovať, boli najčastejšie Kuckove slová

Juraj Kucka sa zastal kamaráta Stocha, ktorý mal s trénerom Kozákom konflikt.
Juraj Kucka sa zastal kamaráta Stocha, ktorý mal s trénerom Kozákom konflikt. (Autor: TASR)
Juraj Berzedi|4. okt 2016 o 15:44

Pred zápasom s Anglickom sa zastal spoluhráča a skritizoval cenu lístkov. Juraj Kucka sa chce teraz sústrediť len na futbal.

SENEC. Pred mikrofónmi je skôr tichý, až hanblivý. Na ihrisku sa mení na buldoga, ktorý nevypustí žiadny súboj a nepozná stratenú loptu.

Futbalista Juraj Kucka sa zhruba pred mesiacom dostal do stredobodu pozornosti pre svoje vyjadrenia. Pred duelom s Anglickom sa na sociálnej sieti zastal nenominovaného Miroslava Stocha a tiež skritizoval cenu lístkov na zápas národného tímu.

Do zápasu s favorizovaným Anglickom napokon nezasiahol. Niektorí fanúšikovia za tým videli trest trénera národného národného tímu Jána Kozáka. „Mal som narazené rebrá. Stalo sa mi to v zápase s Neapolom,“ vyhlásil 29-ročný stredopoliar.

Zranil sa v stretnutí, v ktorom uvidel aj červenú kartu. Najskôr dostal žltú kartu za odkopnutie lopty a onedlho po štipľavých poznámkach k rozhodcovi išiel predčasne pod sprchy. V nasledujúcich dvoch zápasoch pre trest nehral.

Rozplakal spoluhráča

Po mesiaci sa do národného tímu vrátil. Pred novinárov prichádza s prísnym výrazom v tvári, hoci po poslednom zápase pred reprezentačným zrazom mohol byť spokojný.

Futbalisti milánskeho AC totiž predviedli v talianskej lige dokonalý víťazný obrat. Ešte dvadsať minút pred koncom síce prehrávali so Sassuolom 1:3, ale napokon zvíťazili 4:3.

„Bol to úžasný zápas. Zaspali sme v ňom začiatok druhého polčasu, ale dopadlo to dobre. Nálada v klube je výborná,“ prezradil.

Hrdinom AC sa stal strelec vyrovnávajúceho gólu, len 18-ročný Manuel Locatelli. Po zápase ho slovenský stredopoliar pred kamerami objal a talentovaný mladík sa rozplakal.

„Bol som rád aj zaňho. Pre mladého chlapca to musel byť neskutočný zážitok. Bolo vidieť, ako dal najavo svoje emócie,“ povedal Kucka.

O deň neskôr Locatelli podpísal nový a lukratívnejší kontrakt s AC až do roku 2020.

To už bolo pred mesiacom

Po úspešnom období v milánskom AC sa vrátil do reprezentácie, v ktorej v poslednom období dominujú viaceré kauzy. „Nechcem sa tým zaoberať. Nebudem sa k tomu vyjadrovať. Plánujem sa sústrediť na tréningy a zápasy.“

Aj on rozpútal svojimi vyhláseniami zvýšené vášne.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Nebudem sa k tomu vyjadrovať, boli najčastejšie Kuckove slová