Detroit si vybral draftovú jednotku, siahol po rozohrávačovi

Cade Cunningham (vpravo) sa stal jednotkou draftu NBA 2021.
Cade Cunningham (vpravo) sa stal jednotkou draftu NBA 2021. (Autor: SITA/AP)
TASR|30. júl 2021 o 05:45 (aktualizované 30. júl 2021 o 09:09)

Podľa očakávaní uspel Cade Cunningham.

NEW YORK. Jednotkou vstupného draftu zámorskej basketbalovej NBA za rok 2021 je Cade Cunningham. Devätnásťročného rozohrávača si vybral klub Detroit Pistons, ktorý minulý mesiac uspel v draftovej lotérii.

Cunningham potvrdil pozíciu favorita na post jednotky. V uplynulej sezóne pôsobil v klube Oklahoma State Cowboys v univerzitnej súťaži NCAA.

Mal priemer 20,1 bodu, 6,2 doskoku a 2,5 asistencie na zápas. Stal sa prvou draftovou jednotkou v histórii tímu Oklahoma State.

"Slová nedokážu popísať emócie, ktoré sú vo mne. Som pripravený zistiť, čo dokážem na vyššej úrovni," tešil sa podľa AP Cunningham.

Najhoršie mužstvo uplynulej sezóny Houston Rockets si z druhej pozície vybral krídelníka Jalena Greena z tímu League Ignite.

Ten vytvorila NBA, pretože viaceré kluby Vývojovej ligy (G-League) v minulom roku prerušili aktivitu pre pandémiu koronavírusu. Z tretej priečky si Cleveland Cavaliers vybrali pivota Evana Mobleyho.

Najvyššie draftovaným hráčom nepochádzajúcim z USA sa stal Austrálčan Josh Giddey zo 6. pozície. Získala ho Oklahoma City Thunder.

Ako prvý Európan počul svoje meno Nemec Franz Wagner, ktorého si z 8. miesta vybralo Orlando, v ktorom uplynulú sezónu dohral jeho starší brat Moritz.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Detroit si vybral draftovú jednotku, siahol po rozohrávačovi