Butler zabral v poslednej chvíli. Pre Miami vybojoval siedmy zápas

Basketbalista Miami Jimmy Butler.
Basketbalista Miami Jimmy Butler. (Autor: TASR/AP)
TASR|28. máj 2022 o 07:35 (aktualizované 28. máj 2022 o 09:45)

Boston nevyužil postupový mečbal.

NBA - finále Východnej konferencie - 6. zápas

Boston Celtics - Miami Heat 103:111

Po štvrtinách: 22:29, 24:19, 29:34, 28:29

Najviac bodov: Tatum 30, White 22, Brown 20 - Butler 47, Lowry 18 (10 asistencií), Strus 13

/stav série: 3:3/

BOSTON. Basketbalisti Miami Heat si vo finále Východnej konferencie play off NBA vynútili siedmy zápas. V noci na sobotu uspeli v šiestom stretnutí na palubovke Bostonu Celtics 111:103 a vyrovnali stav série na 3:3.

Hrdinom duelu bol Jimmy Butler, ktorý nastrieľal 47 bodmi, čím si vytvoril kariérne maximum v play off. Pridal k nim deväť asistencií a osem doskokov.

Už v prvej štvrtine dal 14 bodov a zariadil deväťbodové vedenie svojho tímu. Dôležitý bol jeho výkon v záverečnej časti, keď 17 bodmi neustále odrážal snahu Bostonu o obrat. Kľúčový bol jeho kôš s faulom dve minúty pred koncom.

"Bol to solídny výkon," skromne okomentoval svoje vystúpenie Butler.

"Solídny? Neskutočný," prerušil jeho televízne interview spoluhráč Kyle Lowry, aby ho opravil. "Ospravedlňujem sa, ale je úžasné mať vedľa seba takého hráča. Hral som už s mnohými skvelými hráčmi, ale Jimmy je jeden z najlepších na svete," dodal Lowry, ktorý prispel k triumfu 18 bodmi a 10 asistenciami.

Celtics nestačilo ani 30 bodov Jaysona Tatuma, Derrick White nazbieral 22 a Jaylen Brown 20 bodov. Siedmy zápas sa hrá v noci na pondelok o 2.30 SELČ v FTX Arene v Miami, víťaz sa vo finále play off stretne s Golden State Warriors.

"V tejto sérii sa stretli dva veľmi vyrovnané tímy, bolo jasné, že rozhodne až siedmy zápas. A všetci sa veľmi tešíme, že ho budeme môcť hrať pred svojimi fanúšikmi," povedal podľa AP tréner Miami Erik Spoelstra.

"Hrá sa o finále, ide skutočne o veľa. Vieme, čo je v hre a čo to pre všetkých znamená. Dáme do toho úplne všetko a pobijeme sa o postup," vyhlásil Tatum.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Butler zabral v poslednej chvíli. Pre Miami vybojoval siedmy zápas