Clippers odvrátili koniec sezóny, zabrala ich najväčšia hviezda

Kawhi Leonard zakončuje cez brániaceho Luku Dončiča.
Kawhi Leonard zakončuje cez brániaceho Luku Dončiča. (Autor: TASR/AP)
TASR|5. jún 2021 o 07:35

Pozrite si výsledok basketbalovej NBA.

DALLAS. Basketbalisti Los Angeles Clippers si vynútili siedmy zápas vo štvrťfinále play off Východnej konferencie NBA. V piatkovom dueli zdolali domáci Dallas 104:97 a vyrovnali stav série na 3:3.

Domáca palubovka je v tejto sérii pre oba tímy zakliata, v každom z doterajších duelov sa totiž z víťazstva tešili hostia, čím vytvorili nový rekord play off. 

Hrdinom zápasu bol Kawhi Leonard, ktorý sa pod triumf svojho tímu podpísal 45 bodmi, čím si utvoril nové kariérne maximum v zápasoch vyraďovacej časti. 

"Skvelí hráči sa ukážu v dôležitých momentoch. Dnes sa ukázalo, kto je Kawhi Leonard," uznanlivo zhodnotil výkon svojho zverenca tréner Tyronn Lue.

Dončič a spol. naďalej veria v postup 

V drese Mavericks sa blysol Luka Dončič 29 bodmi a k triple double mu chýbali dva doskoky. Napriek prehre slovinský rozohrávač po zápase povedal, že séria sa neskončila a všetci v tíme veria, že vyhrajú siedmy zápas. 

Jeho slová potvrdil aj ďalší Európan v tíme Dallasu Kristaps Porzingis. "Už sme u nich dokázali zvíťaziť trikrát a veríme, že sa nám to podarí znovu. Uvidíme, bude to kto z koho," povedal Lotyš. 

Hoci v siedmom zápase pôjde o všetko, Kawhi Leonardi si tlak nepripúšťa. "Je to pre nás len ďalší zápas. Musíme sa sústrediť na detaily, veriť si a byť sebavedomí pri streľbe. Ak toto všetko splníme, zmierime sa s akýmkoľvek výsledkom."

Druhé kolo začne v New Yorku 

Keďže séria medzi Los Angeles Clippers a Dallasom stále trvá, najlepší tím Západnej konferencie Utah si na svojho súpera musí ešte počkať. 

Druhé kolo sa začne už v sobotu, keď Brooklyn privíta na domácej palubovke Milwaukee. V drese hostí by nemal chýbať ani Američan Jrue Holiday, ktorý získal cenu NBA Sportsmanship Award.

Jej držiteľom sa stáva hráč, ktorý najlepšie napĺňa ideály fair play. O víťazstve Holidaya rozhodli v hlasovaní hráči v profilige. Stal sa vôbec prvým hráčom Milwaukee, ktorý získal toto ocenenie.

NBA - play off - 1. kolo: 


Dallas - Los Angeles Clippers 97:104

Najviac bodov: Dončič 29 (11 asistencií), Hardaway 23, Marjanovič 12 - Leonard 45, Jackson 25, George 20 (13 doskokov) 

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Clippers odvrátili koniec sezóny, zabrala ich najväčšia hviezda