Frustrovaný Jokič nezvládol svoje emócie, rozhodca ho vylúčil

Konflikt medzi Nikolom Jokičom (vľavo) a Devinom Bookerom.
Konflikt medzi Nikolom Jokičom (vľavo) a Devinom Bookerom. (Autor: SITA/AP)
TASR|14. jún 2021 o 07:17

Do konferenčného finále postúpil Phoenix.

NEW YORK. Basketbalisti Phoenixu postúpili do finále play off Západnej konferencie NBA. Cez 2. kolo sa dostali v najrýchlejšom možnom čase, keď vo štvrtom zápase zvíťazili na palubovke Denveru 125:118 a v sérii uspeli 4:0 na zápasy.

Mužstvo Suns opäť ťahala dvojica Chris Paul, Devin Booker. Prvý menovaný sa blysol 37 bodmi, Booker k 34 bodom pridal 11 doskokov.

Pre najužitočnejšieho hráča základnej časti Nikolu Jokiča sa sezóna skončila už v tretej štvrtine, keď z frustrácie fauloval Camerona Paynea a rozhodca ho vylúčil.

Srb po zápase priznal, že fauloval úmyselne, ale chcel iba naštartovať svoj tím: "Chcel som zmeniť rytmus hry, dodať nám energiu. Neviem, či som ho trafil, ale ak áno, ospravedlňujem sa. Určite som ho nechcel zraniť."

Jeho správanie našlo pochopenie aj v tíme súpera.

Booker potvrdil, že Jokiča nepozná ako zákerného hráča: "Boli v tom len emócie, nemyslím si, že chcel niekomu ublížiť. Videl som ho ako sa Camovi ospravedlnil. Už som proti nemu hral veľakrát a nie je zákerný."

V semifinále Východnej konferencie Milwaukee doma zdolalo Brooklyn 107:96 a vyrovnalo stav série na 2:2. Jannis Antetokounmpo pomohol Bucks k dôležitému triumfu 34 bodmi a 12 doskokmi.

"Sme veľmi radi za víťazstvo, ale musíme sa stále zlepšovať, hrať tímovo a potom môžeme uspieť aj v Brooklyne," povedal Antetokounmpo podľa agentúry AP.

NBA - play off - výsledky:


Milwaukee - Brooklyn 107:96

Najviac bodov: Antetokounmpo 34 (12 doskokov), Middleton 19, Holiday 14

/stav série: 2:2/

Denver - Phoenix 118:125

Najviac bodov: Barton 25, Jokič 22 (11 doskokov), Porter 20 - Paul 37, Booker 34 (11 doskokov), Bridges 14

/výsledok série: 0:4/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Frustrovaný Jokič nezvládol svoje emócie, rozhodca ho vylúčil