Návrat jej prekazilo zranenie. Cibulková proti Holandsku hrať nebude

Dominika Cibulková musí mať ruku v dlahe až do pondelka.
Dominika Cibulková musí mať ruku v dlahe až do pondelka. (Autor: TASR)
Sportnet|19. apr 2017 o 15:18

Slovenskú tenisovú jednotku nahradí v kádri reprezentácie fedcupová rekordérka Daniela Hantuchová.

BRATISLAVA. Slovenská tenisová jednotka Dominika Cibulková pre zranenie zápästia dominantnej pravej ruky, ktoré utrpela pri páde na tréningu, napokon nebude hrať v rámci víkendového bratislavského stretnutia SR - Holandsko na antuke v Aegon aréne NTC v play-off o svetovú skupinu Pohára federácie 2018.

V kádri ju nahradí národná fedcupová rekordérka Daniela Hantuchová (oficiálne sa to udeje pred piatkovým žrebom programu). Do prípravy sa zapojí vo štvrtok.

Informácia odznela na stredajšej prezentačnej tlačovej besede slovenského tímu v dejisku. Zostavu pod vedením kapitána Mateja Liptáka dotvárajú Kristína Kučová, Jana Čepelová a Rebecca Šramková.

Ruku má v dlahe

Cibulková sa zranila v piatok. Ruku má v dlahe.

Veľmi som sa na zápas tešila. Zranenie nám však nabúralo plány. Našťastie to nemám zlomené ani roztrhnuté, no mám narazenú šľachu.


Dominika Cibulková, slovenská tenistka

"Dominika spadla a skončilo sa to tak nešťastne, že si zranila zápästie. Na druhý deň nemohla chytiť raketu," ozrejmil v stredu pred médiami Matej Lipták.

"Určite nebude môcť nastúpiť proti Holandsku, čo je pre nás zlá správa. Daniela je už pripravená nahradiť ju. Komunikujem s ňou už od víkendu a vo štvrtok sa pripojí k tímu," dodal na tlačovej konferencii tréner tímu.

Veľmi sa tešila

Cibulkovú veľmi mrzí, že nebude môcť hrať.

"Veľmi som sa na zápas tešila. Zranenie nám však nabúralo plány. Našťastie to nemám zlomené ani roztrhnuté, no mám narazenú šľachu," vysvetlila.

"Počas celých Veľkonočných sviatkov sme nemohli zohnať lekára, ktorý by mi spravil magnetickú rezonanciu, a tak sme museli ísť na súkromnú kliniku do Viedne. Minimálne do pondelka musím mať ruku v dlahe."

Holanďanky sú hrateľné

Lipták tvrdí, že Slovenky môžu proti Holandsku uspieť aj bez Cibulkovej. "Je to pre nás veľké oslabenie, pretože od Dominiky sa očakávalo, že získa dva body. Holanďanky sú teraz možno papierové favoritky, ale sú hrateľné a naše dievčatá majú na to, aby ich zdolali. Antukový dvorec v NTC im vyhovuje," tvrdí kouč.

"V hale je naša antuka špeciálne dobre urobená. Nie je rýchla ani veľmi pomalá, je to niečo medzi," zamýšľal sa Matej Lipták. "Baby si zvykli na kurt, v utorok sme sa nasťahovali do hotela a verím, že atmosféra bude podobná, ako vo februárovom víťaznom dueli v Taliansku," uzavrel reprezentačný tréner.

Dominika Cibulková prišla na tlačovú konferenciu s rukou v dlahe: fotogaléria

22.4.2017

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Billie Jean King Cup»Návrat jej prekazilo zranenie. Cibulková proti Holandsku hrať nebude