Naťahujú série, vytvárajú rekordy. Juventus aj Neapol opäť vyhrali

Futbalisti SSC Neapol pokračujú v skvelých výkonoch.
Futbalisti SSC Neapol pokračujú v skvelých výkonoch. (Autor: TASR/AP)
SITA|4. feb 2016 o 09:27

Jeden vyhral sedem, druhý dokonca trinásť zápasov za sebou. Neapol si udržal líderskú pozíciu v tabuľke, Juventus je po zlom úvode sezóny hneď za ním a stráca dva body.

RÍM/TURÍN. Stredajšie zápasy 23. kola najvyššej talianskej futbalovej súťaže Serie A nezamiešali karty v boji o majstrovský titul.

Hráči lídra SSC Neapol triumfovali na horúcej pôde Lazia Rím (2:0). Na čele tabuľky si udržali dvojbodový náskok pred Juventusom, ktorý doma zdolal FC Janov (1:0).

Neapolčania rozhodli o zisku troch bodov ešte v prvom polčase zásluhou niekdajších hráčov Realu Madrid. Najprv sa v 24. minúte presadil Argentínčan Gonzalo Higuaín.

Neohrozený strelecký líder Serie A zaznamenal ligový gól s poradovým číslom 23. Výsledok spečatil v 27. minúte José Callejón.

Slovenský kapitán SSC Marek Hamšík hral do 89. minúty.

Neapolčania dosiahli siedmym ligovým triumfom za sebou klubový rekord. Tréner Maurizio Sarri sa však stále odmieta baviť o majstrovskom titule.

"Našou prioritou je vždy najbližší zápas. Najbližšie nás čaká nováčik Carpi, ktorý si veľmi dobre počínal vo Fiorentine," diplomaticky vyhlásil pre Sky Sports Italia päťdesiatsedemročný Neapolčan.

"Do konca súťaže zostáva pätnásť kôl. Myslím si, že Juventus je na tom stále lepšie, vyhral posledné štyri tituly. Pozrite sa na situáciu spred pätnástich kôl. My sme boli deviati a Juventus bol dvanásty," doplnil Sarri.

pepe_res.jpg

Brankár Neapolu Pepe Reina chytá loptu vo výskoku v zápase proti Laziu Rím. FOTO - TASR/AP.

Juventus Turín v domácom prostredí získal očakávané víťazstvo proti FC Janov. Hráčov obhajcu titulu strelecky zastúpil hosťujúci obranca Sebastian De Maio, ktorý v 30. minúte usmernil do vlastnej bránky center Juana Cuadrada.

Aj Juventus si vylepšil rekordné klubové štatistiky. V rámci Serie A dosiahol trinásty triumf za sebou a vyrovnal rovnakú sériu, akou sa prezentoval medzi aprílom a októbrom 2014.

"Duel nám pripomenul, že žiadny zápas nie je ľahký. Proti FC Janov to nebývajú ľahké stretnutia, tento súper vás nenechá v pokoji hrať," konštatoval pre Mediaset Premium tréner Juventusu Massimiliano Allegri.

"Po nedeľňajšom víťazstve 4:0 nad Chievom sme boli v eufórii, Janovčania nás dostali späť na zem."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Naťahujú série, vytvárajú rekordy. Juventus aj Neapol opäť vyhrali