Naši volejbalisti v príprave na ME prehrali v Bulharsku aj druhý raz

V základnej zostave slovenského výberu nastúpil aj Štefan Chrtiansky ml. (vpravo).
V základnej zostave slovenského výberu nastúpil aj Štefan Chrtiansky ml. (vpravo). (Autor: TASR)
SITA|28. sep 2015 o 23:13

Slovenskí volejbaloví reprezentanti dokázali uchmatnúť domácemu favoritovi len jeden set.

Medzištátne prípravne stretnutie volejbalistov:

Bulharsko - Slovensko 3:1 (19, 16, -29, 21)

104 minút, hralo sa bez prítomnosti divákov

Zostava SR: Zaťko, Š. Chrtiansky ml., Prešinský, Michalovič, Paták, Kohút, libero M. Kubš (Končál, M. Sopko st., Ogurčák, Horník, Ondrovič)

SOFIA. Slovenskí volejbaloví reprezentanti neuspeli ani v druhom medzištátnom prípravnom stretnutí v Sofii s výberom domáceho Bulharska.

Po nedeľňajšej prehre (0:3) v prvom vzájomnom meraní síl Slováci v pondelok podľahli svojim súperom 1:3 (-19, -16, 29, -21), oba duely odohrali bez prítomnosti divákov.

Pre oba tímy išlo o zápasové previerky pred októbrovými majstrovstvami Európy v Bulharsku a Taliansku (9. - 18. 10. 2015).

Slovenskí zverenci talianskeho trénera Alberta Giulianiho odohrajú pred kontinentálnym šampionátom ešte jeden prípravný zápas, v generálke na ME privítajú v utorok 6. októbra na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave úradujúcich majstrov sveta Poliakov.

Informácie agentúre SITA poskytol hovorca Slovenskej volejbalovej federácie (SVF) Filip Hudec.

Hlas:

Alberto Giuliani (tréner SR): "Bulhari v druhom zápase nenechali nič na náhodu a išli naplno. V prvých dvoch setoch sme s nimi držali krok, ale v rozhodujúcich momentoch ukázali svoju kvalitu a vysokú úroveň. Sme radi, že sme zvládli koncovku tretieho setu. Vo štvrtom sete bol priebeh vyrovnaný, ešte sme viedli 16:15, ale v koncovke sme podobne ako v nedeľu urobili zbytočné chyby a súper to potrestal. V každom prípade boli pre nás zápasy so silným Bulharskom veľkou školou a teraz sa pripravíme na posledného súpera pred ME, ktorým bude Poľsko."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Volejbal»Naši volejbalisti v príprave na ME prehrali v Bulharsku aj druhý raz