Naši opäť podľahli Portugalcom

Sportnet|31. okt 2005 o 00:00

ALCANENA - Slovenskí hádzanári zavŕšili svoje účinkovanie na turnaji v portugalskej Alcanene druhou prehrou s domácou reprezentáciou v rozpätí štyroch dní. Po štvrtkovej prehre o deväť gólov boli včera v priamom prenose portugalskej televízie svojmu ...

ALCANENA - Slovenskí hádzanári zavŕšili svoje účinkovanie na turnaji v portugalskej Alcanene druhou prehrou s domácou reprezentáciou v rozpätí štyroch dní. Po štvrtkovej prehre o deväť gólov boli včera v priamom prenose portugalskej televízie svojmu súperovi vyrovnanejším partnerom a podľahli len 22:26. V sobotu zdolali zverenci trénera Petra Hatalčíka Belgicko 33:19.

V konečnej tabuľke turnaja troch tímov obsadili Slováci po dvoch prehrách a dvoch víťazstvách so štyrmi bodmi druhé miesto za Portugalskom s plným počtom ôsmich bodov a pred Belgickom s nulovým kontom.

"Odohrali sme proti Portugalsku solídny zápas, povedal by som, že jeden z lepších. Veľmi ma však rozčúlil spôsob rozhodovania domácich arbitrov, ktorí tlačili svojich, ako len mohli. Až to bolo švédskemu trénerovi asi trápne, po zápase sa mi ospravedlňoval. Turnaj sme brali brali ako prípravný, no v záverečnom televíznom zápase sme chceli ukázať aj peknú hádzanú a myslím, že sa nám to podarilo," zhodnotil zápas dvoch účastníkov januárových majstrovstiev Európy i celý turnaj Hatalčík.

Sobota: Slovensko - Belgicko 33:19 (18:8), najviac gólov našich: T. Straňovský 8, Antl 5, Valo a Hlavtúr po 4.

Nedeľa: Portugalsko - Slovensko 26:22 (15:13), zostava a góly SR: Štochl, Meluš - T. Straňovský 2, Valo 6, Hlavtúr 1, Antl 9, Jano 1, Maťaš, Kolesár 1, M. Straňovský 1, Faith, Farkašovský 1, Mažár. Kukučka nehral.

(tasr)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Naši opäť podľahli Portugalcom