Najlepším Rusom v NHL je Pavel Dacjuk

Pavel Dacjuk
Pavel Dacjuk (Autor: SITA/AP)
TASR|8. máj 2013 o 18:06

Dacjuk patrí k najkomplexnejším hráčom súčasnosti, v aktuálnom ročníku odohral 47 zápasov, v ktorých nazbieral 49 bodov.

NEW YORK. Útočník Detroitu Red Wings Pavel Dacjuk získal Charlamovovu trofej určenú najlepšiemu ruskému hokejistovi sezóny v zámorskej NHL.

Cenu každoročne udeľuje denník Sovietskij Sport, pričom víťaza trofeje si volia samotní ruskí profiligoví hráči.

Tento rok sa na voľbe nezúčastnili iba Alexander Siomin z Caroliny a brankár Philadelphie Iľja Bryzgalov, ktorí odmietli hlasovať, keďže hokej podľa svojich slov až tak pozorne nesledujú.

Boj o cenu bol tento rok veľmi vyrovnaný a do záverečnej trojice sa okrem Dacjuka dostali aj kanonier Washingtonu Alexander Ovečkin a brankár Columbusu Sergej Bobrovskij.

"Ďakujem všetkým hráčom, ktorí mi dali hlas," citoval Dacjuka portál yahoo.com. "Ovečkin a Bobrovskij však mali tiež vynikajúce sezóny. Alex mal náročný začiatok, hovorili sa o ňom zlé veci. Som šťastný, že ukázal kritikom, ako sa mýlili. Sergej sa v Columbuse rýchlo udomácnil a pomohol tímu dostať sa na vyššiu úroveň. Chýbalo im pol bodu, aby sa prebojovali do play off," povedal na margo neúspešných kandidátov center "červených krídel", ktorý vyhral cenu aj pred dvomi rokmi.

Dacjuk patrí k najkomplexnejším hráčom súčasnosti, v aktuálnom ročníku odohral 47 zápasov, v ktorých nazbieral 49 bodov za 15 gólov a 34 asistencií, k nim pridal aj 21 plusových bodov.

Aj vďaka nemu sa Red Wings 22-krát v rade prebojovali do play off.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Najlepším Rusom v NHL je Pavel Dacjuk