Najlepšieho strelca NHL vyniesli na nosidlách

Steven Stamkos.
Steven Stamkos. (Autor: SITA/AP)
SITA|11. nov 2013 o 21:47

Tampe sa zranil kanonier Stamkos, prehrala v Bostone 0:3. Chára bol s 25 minútami najvyťaženejším korčuliarom Bostonu, Pánik bol na ľade viac ako 18 minút.

BOSTON. Kanonier Tampy Bay Steven Stamkos nedohral pondelkový zápas NHL na ľade Bostonu.

Do konca druhej tretiny zostávalo 7:11 minúty, keď Stamkos po kontakte s obrancom domácich Dougiem Hamiltonom narazil do ľavej žŕdky bránky Tampy a hoci sa pokúšal vstať, pre bolesti pravej nohy to nebolo možné.

Napokon ho odniesli z ľadu TD Garden na nosidlách. Podľa Fox Sports lídra kanadského bodovania celej NHL vzali na vyšetrenie do miestnej nemocnice. Röntgen odhalil zlomenú holennú kosť.

Zranenie si vyžiada niekoľkomesačnú pauzu, lekári ešte nestanovili presný odhad absencie. Zlomenina si však vyžiada ešte operáciu. "V tejto chvíli sa musíme pozerať dlhodobo dopredu a zvoliť typ liečby, aby bol Steven v budúcnosti v poriadku. Nemôžeme nič uponáhľať," vyhlásil generálny manažér Lightning Steve Yzerman.

Zranenie lídra Tampy zatienilo celý duel. "Dnes sme bojovali, nedokázali sme však dostať puk za bránkovú čiaru. Neustále myslíme na Stevena. Napriek jeho strate sme chceli naďalej bojovať o dobrý výsledok, čo sa nám celkom darilo," povedal Martin St. Louis.

Dvadsaťtriročný Stamkos doteraz v 16 zápasoch sezóny nazbieral 23 bodov za 14 gólov a 9 asistencií. Momentálne vedie tabuľku kanadského bodovania spoločne so Sidneym Crosbym z Pittsburghu a je aj na čele poradia kanonierov. Tam spoločne s Alexandrom Steenom zo St. Louis.

"Zranenia sú súčasťou hokeja. Dlho nemal vážne zranenie, teraz prišlo. Pre nás je to citeľná strana, nahradiť Stevena v zostave nebude ľahké," povedal tréner Tampy Jon Cooper.

Boston - Tampa Bay 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)

Góly: 38. Bergeron, 28. Paille, 60. Iginla

Slovenský obranca Zdeno Chára bol s takmer 25 minútami na ľade najvyťaženejším korčuliarom Bostonu, pripísal si na konto dve strely a jeden plusový bod.

V drese Tampy odohral Richard Pánik viac ako 18 minút a mal jednu "mínusku". Domáci gólman Tuukka Rask vychytal vďaka 28 zásahom čisté konto.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Najlepšieho strelca NHL vyniesli na nosidlách