Potešil aj legendu. Valjent je pred veľkým zápasom v top forme

Martin Valjent (vpravo) a Karim Benzema v zápase Real Madrid - RCD Mallorca v júni 2020.
Martin Valjent (vpravo) a Karim Benzema v zápase Real Madrid - RCD Mallorca v júni 2020. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|21. sep 2021 o 08:30

Najlepší Slováci cez víkend skórovali v Eredivisie či Serii A - Tomáš Suslov a Milan Škriniar.

BRATISLAVA. V kvalifikácii o postup na majstrovstvá sveta 2022 odohral zatiaľ len 83 minút. V holandskej Eredivisie pritom patrí medzi najväčšie talenty a stabilne podáva výborné výkony.

Devätnásťročný stredopoliar Tomáš Suslov si pýta čoraz väčšiu pozornosť reprezentačného trénera Štefana Tarkoviča. 

Za uplynulý týždeň bol dokonca označený za najlepšieho Slováka pôsobiaceho v zahraničných ligách podľa hodnotenia špecializovaného portálu SofaScore.

Hráč Groningenu dostal vysokú známku 7,9, hoci jeho tím podľahol klubu Willem II (1:2). Práve Suslov strelil jediný gól hostí a spomedzi nich mal suverénne najvyššiu známku. 

Bol to pre neho premiérový zásah v tomto ročníku. Okrem toho má na konte dve asistencie.

Aj preto mu portál v posledných štyroch dueloch neudelil horšie hodnotenie ako 7,2. 

Hamšík sa dostáva do dobrej formy

O päť desatín horšiu známku dostal Milan Škriniar. A to aj napriek tomu, že strelil druhý gól v sezóne a prispel k triumfu Interu Miláno nad Bolognou 6:1.

V zápase odohral kompletnú minutáž, pokazil len dve zo 43 prihrávok a vyhral väčšinu osobných súbojov. 

Pomyselný víkendový bronz získal reprezentačný kapitán Marek Hamšík so známkou 7,3. Jeho Trabzonspor je stále nezdolaný a skúsený Slovák patrí medzi najlepších.

Reprezentačný kapitán sa po prestupe do Trabzonsporu dostal do dobrej formy. V predošlých siedmich súťažných dueloch vynechal dokopy len dvanásť minút a ani raz nechýbal v základnej zostave. 

V lige sa podieľal na troch góloch Trabzonsporu a aj preto je na druhom mieste tabuľky. V porovnaní s vedúcim Besiktasom má iba horšie skóre. 

Hodnotenia najlepších Slovákov.
Hodnotenia najlepších Slovákov. (Autor: sofascore.com)

Valjent potešil aj brankársku legendu

Za nádejným futbalistom, lídrom a kapitánom reprezentácie nasleduje dvojica, ktorá dostáva v reprezentácii minimum priestoru.

Len o desatinu horšie hodnotenie mal stopér RCD Mallorca v La Lige Martin Valjent a  sedmičku prekročil brankár poľského Piastu Gliwice František Plach, ktorý mal na poslednom zraze vôbec premiéru v reprezentácii, no šancu nedostal.

Tarkovič dal v septembri šancu brankárovi z Ekstraklasy aj preto, že nechal Dominika Greifa bojovať o šancu v klube z Malorky. Tej sa zatiaľ stále nedočkal, navyše, počas posledného víkendu bol kapitán a jednotka tímu Manolo Reina dokonca najlepším hráčom zápasu.

Jeho spoluhráč Valjent bol však pri bezgólovej remíze s Villarrealom, ktorý je úradujúcim šampiónom Európskej ligy, hneď na druhom mieste.

Z kvalitných výkonov rodáka z Dubnice nad Váhom sa určite teší aj legendárny brankár Iker Casillas, ktorý ho pred mesiacom zaradil do zostavy v populárnej hre "La Liga Fantasy".

Valjent sa tak ukázal v brilantnej forme pred najťažším zápasom pre Mallorcu v priebehu aktuálnej sezóny. V stredu sa nováčik predstaví na zrekonštruovanom štadióne Santiaga Bernabéua. Čeliť bude hviezdam Realu Madrid.

Vicemajster La Ligy má po piatich kolách priemer troch strelených gólov na zápas. Mallorca však zatiaľ v priebehu sezóny inkasovala len trikrát.

Ktovie, či bude Casilas veriť viac svojej zostave v hre, alebo svojmu bývalému klubu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Potešil aj legendu. Valjent je pred veľkým zápasom v top forme