Bývalý kapitán Slovana sa zaskvel pri štarte MLS, najlepší Slovák ale nebol

Boris Sekulič s tímom Chicago Fire.
Boris Sekulič s tímom Chicago Fire. (Autor: TASR/AP)
Michal Šášky|19. apr 2021 o 17:17

Pozrite si hodnotenia najlepších slovenských futbalistov.

BRATISLAVA. Prvé kolo americkej súťaže Major League Soccer (MLS) malo aj slovenskú stopu. V noci z piatka na sobotu bol v akcii slovenský reprezentačný stredopoliar Ján Greguš, o deň neskôr zahviezdil ďalší hráč so slovenským pasom v súťaži.

Rodák z Belehradu a bývalý kapitán Slovana Bratislava Boris Sekulič nastúpil v základnej zostave tímu Chicago Fire a už v 5. minúte asistoval pri prvom góle svojho tímu v novej sezóne.

Člen širšieho kádra slovenskej reprezentácie podal podľa špecializovaného portálu SofaScore.com suverénne najlepší výkon v defenzíve domáceho tímu.

Zápas s New England Revolution napokon skončil remízou (2:2). Sekulič odohral plnú minutáž.

Greguš v úvode sezóny prehral so Seattlom vysoko 0:4. Ofenzívny futbalista Albert Rusnák odohrá prvý zápas sezóny až v nedeľu 25. apríla, súperom jeho Realu Salt Lake bude práve Gregušova Minnesota.

(Autor: SofaScore.com)

Najlepší výkon podal reprezentačný kapitán

Najvyššie hodnotenie spomedzi Slovákov v najvyšších súťažiach mal kapitán talianskeho FC Parma Juraj Kucka. Ten bol naposledy lídrom reprezentácie Slovenska pri absencii Mareka Hamšíka.

Tridsaťštyriročný Kucka zvyšoval v 31. minúte na 2:0 pre Parmu a zaznamenal už svoj siedmy gól v aktuálnej sezóne Serie A. Do druhého polčasu už nezasiahol.

Druhý najhorší tím talianskej ligy opäť nezvládol záver zápasu. Aj keď po hodine hry stále viedol nad Cagliari 3:1, inkasoval napokon ešte tri góly a nezískal ani bod. Na sedemnáste Benevento má manko už desať bodov.

(Autor: SofaScore)

V najlepšej trojici sa nachádza aj ďalší reprezentačný stredopoliar Patrik Hrošovský. Ten nastúpil v základnej zostave KRC Genk na ihrisku Royalu Antverpy.

Hoci jeho Genk prehral 2:3, Hrošovský predviedol podľa hodnotenia SofaScore.com  druhý najlepší výkon zo svojho tímu a tretí najlepší zo všetkých hráčov v zápase.

V sobotu odohral celých 90 minút.

Výborná známka pre mladého útočníka

Do najlepšej pätice Slovákov v zahraničných súťažiach počas posledného víkendu (16. - 18. apríla 2021) sa prebojovali aj dvaja futbalisti, ktorí sa nezmestili do nominácie slovenskej reprezentácie počas marcového asociačného termínu.

Už tradične sa vo výbornej forme ukázal stredopoliar Erik Sabo. Stredopoliar Rizesporu hral v základnej zostave v piatkovom zápase na ihrisku Antalyasporu.

Sabo odohral 82 minút a v 65. minúte strelil víťazný gól svojho tímu. Bol to už jeho šiesty ligový gól a je druhým najlepším strelcom Rizesporu po Čechovi Milanovi Škodovi s deviatimi presnými zásahmi.

Kvinteto slovenských futbalistov uzavrel bývalý mládežnícky reprezentant Ľubomír Tupta. Dvadsaťtriročný útočník odohral za švajčiarsky FC Sion 84 minút na krídelnej pozícii a zaujal dobrým výkonom.

Podľa SofaScore.com patril medzi najlepších hráčov svojho tímu. Vyššiu známku dostali len traja hráči Sionu. V domácom zápase s FC Zürich sa napokon zrodila remíza (2:2).

Rodák z Prešova nastúpil v základnej zostave svojho tímu po dvoch zápasoch. V drese posledného tímu švajčiarskej súťaže odohral najvyšší počet minút od začiatku marca.

SofaScore.com známkuje hráčov v piatich najlepších európskych ligách (anglická, nemecká, talianska, španielska, francúzska), ale aj najvyššie súťaže v Belgicku, Dánsku, Holandsku, Nórsku, Portugalsku, Rakúsku, Rusku, Škótsku, Švédsku, Turecku či USA.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Bývalý kapitán Slovana sa zaskvel pri štarte MLS, najlepší Slovák ale nebol