Keď spravil majstrovský krok, bol najlepší Slovák. Škriniar podal top výkon

Momentka zo zápasu Crotone - Inter Miláno (Milan Škriniar).
Momentka zo zápasu Crotone - Inter Miláno (Milan Škriniar). (Autor: TASR/AP)
Sportnet|3. máj 2021 o 20:10

Pozrite si hodnotenia najlepších slovenských futbalistov.

BRATISLAVA. Najlepší výkon spomedzi slovenských reprezentantov v elitných zahraničných súťažiach podal obranca Milan Škriniar.

Jeho Inter Miláno v sobotu na ihrisku Crotone vyhral 2:0 a portál SofaScore.com Slováka ohodnotil číslom 7.7, čo bola druhá najvyššia známka, akú dostal jeden z hráčov stretnutia.

O deň neskôr, keď druhá Atalanta Bergamo zakopla na ihrisku Sassuola (1:1), oslavoval milánsky tím štyri kolá pred koncom majstrovský titul.

(Autor: SofaScore.com)

Rodák zo Žiaru nad Hronom mal viac ako sto dotykov s loptou a predviedol takmer absolútnu presnosť v prihrávkach. Bol to jeho jubilejný 30. ligový štart v aktuálnom ročníku.

Škriniar bol počas väčšiny sezóny pilierom defenzívy Interu. Tím sa mohol spoľahnúť na "jeho silu, schopnosť čítať hru a najmä na jeho vysokú úspešnosť v súbojoch jeden na jedného," píše web klubu.

Stal sa len tretím futbalistom v ére samostatnosti Slovenska s titulom z jednej zo štyroch najuznávanejších líg sveta.

(Autor: SofaScore.com)

Za dvadsaťšesťročným obrancom zo Serie A nasleduje v rebríčku najlepších Slovákov dvojica z holandskej Eredivsie.

Tínedžer z Groningenu Tomáš Suslov patril medzi najlepších hráčov svojho tímu pri domácej prehre so Spartou Rotterdam (1:2).

Útočník Róbert Boženík, ktorý strelil prvý gól v aktuálnej sezóne, bol podľa hodnotenia portálu SofaScore.com druhým najlepším hráčom Feyenoordu, ktorý podľahol Den Haagu (2:3).

Medzi najlepšou päticou opäť figurujú aj Erik Sabo z tureckého Rizesporu či Patrik Hrošovský z belgického KRC Genk.

SofaScore.com známkuje hráčov v piatich najlepších európskych ligách (anglická, nemecká, talianska, španielska, francúzska), ale aj najvyššie súťaže v Belgicku, Dánsku, Holandsku, Nórsku, Portugalsku, Rakúsku, Rusku, Škótsku, Švédsku, Turecku či USA.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Keď spravil majstrovský krok, bol najlepší Slovák. Škriniar podal top výkon