Ani Messi, ani Ronaldo. Kto je najlepší hráč v histórii MS vo futbale?

Pelé so spoluhráčmi oslavuje titul majstra sveta v roku 1970. Vo finále zdolali Brazílčania Taliansko 4:1.
Pelé so spoluhráčmi oslavuje titul majstra sveta v roku 1970. Vo finále zdolali Brazílčania Taliansko 4:1. (Autor: TASR/AP)
Miloslav Šebela|18. nov 2022 o 10:30

Poradie najlepších hráčov v histórii MS vo futbale podľa SofaScore.

BRATISLAVA. Patrí to ku každým majstrovstvám sveta. Debaty o porovnávaní legiend z rôznych šampionátov je absolútna klasika.

Pamätníci isto nedajú dopustiť na hráčov ako Pelé či Maradona. Mladá generácia zas bude tvrdiť, že Lionel Messi či Ronaldo majú vyššiu kvalitu aj keď im zatiaľ zlatá soška z majstrovstiev v zbierke trofejí chýba. 

Urobiť poradie najlepších hráčov histórie na MS je náročné. Futbal prešiel veľkým vývojom, zmenil sa a je ťažké porovnávať, ako by dnes obstáli legendy z minulosti. 

Pravdou je, že kedysi bol vklad najväčších osobností na výkone celého mužstva výraznejší. Aj preto viac vyčnievali ako dnes, kedy je dôraz oveľa viac postavený na kolektíve.

Tréneri majú súperov dokonale zmapovaných a dokážu osobnosti súpera lepšie pokryť. Okrem toho je náročnejšie udržať si výnimočné výkony celý turnaj. 

Dominujú osobnosti z minulosti

Špecializovaný portál SofaScore.com urobil poradie najlepších hráčov na šampionátoch od roku 1966. Hráčom prideľuje známky na základe komplexných štatistík. Tie získali v kompletnej podobe len od MS 1966.

Zaujímavosťou je, že hoci patrí Diego Maradona medzi najväčšie osobnosti, má titul majstra sveta z roku 1986 a strieľal skvostné góly, v rebríčku SofaScore sa neodstal ani do Top 10.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Ani Messi, ani Ronaldo. Kto je najlepší hráč v histórii MS vo futbale?