Nagy: So súčasnými mladíkmi treba byť opatrnejší. Majú slabšiu psychiku

Slovenský hokejista Ladislav Nagy počas olympiády v Pjongčangu.
Slovenský hokejista Ladislav Nagy počas olympiády v Pjongčangu. (Autor: TASR/AP)
Juraj Berzedi|10. apr 2018 o 20:55

Skúsený útočník tvrdí, že po šampionáte skončí s hokejom. Alebo odohrá ešte jednu sezónu - definitívne poslednú.

PIEŠŤANY. V tíme trénera slovenskej reprezentácie Craiga Ramsayho je najstarším a najskúsenejším hokejistom. Vo februári si zahral aj na olympiáde v Pjongčangu.

O pár týždňov môže v Dánsku štartovať už na svojich siedmych majstrovstvách sveta. Má zlatú medailu z Göteborgu 2002 i bronzovú z Helsínk 2003.

Hoci 38-ročný útočník Ladislav Nagy už nepatrí k najrýchlejším korčuliarom, na ľade využíva prehľad a skúsenosti. V tíme má dôležité miesto aj pre svoje vodcovské schopnosti.

Pre viacerých mladíkov je veľkým vzorom, veď odohral osem sezón v NHL. Svoje strelecké schopnosti dokazoval v KHL a na sklonku kariéry nimi pomáha aj Košiciam.

Terajší mladíci majú slabšiu psychiku

Keďže sa do prípravy pred majstrovstvami sveta zapojil hneď na začiatku, je veľký predpoklad, že na vrcholnom podujatí nebude chýbať.

„Cítim sa dobre, mám chuť do hokeja. Po klubovej sezóne som to chcel zabaliť, ale po rozhovore s Mirom Šatanom som zmenil rozhodnutie. Budem sa snažiť pomôcť mladším,“ hovorí Nagy.

Každý kolektív potrebuje lídrov, ktorí v kľúčových momentoch dokážu povzbudiť a usmerniť ostatných. Zrejme aj preto si ho Šatan vybral.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Nagy: So súčasnými mladíkmi treba byť opatrnejší. Majú slabšiu psychiku