Nagy: Prišla na nás únava po Lige majstrov

Na domácom ľade nadelili Trenčínu „šestku“. Ako sa bude dariť oceliarom u súpera?
Na domácom ľade nadelili Trenčínu „šestku“. Ako sa bude dariť oceliarom u súpera? (Autor: Judita Čermáková)
Patrik Fotta|20. okt 2016 o 00:00

Jeho gól nakopol mužstvo k obratu.

KOŠICE. Hokejisti HC Košice veria, že víťazstvom s Banskou Bystricou (3:2) zahnali menšiu krízu a k zlepšeným výkonom im od piatkového zápasu s Trenčínom má pomôcť aj útočník Michel Miklík.

Oceliari strácajú tri body na vedúcu Nitru a aktuálne sú len o skóre na tretej priečke za Banskou Bystricou.

V domácom súboji proti banskobystrickým baranom ukázali zverenci trénera Čadu charakter, keď dokázali otočiť nepriaznivý stav 0:2.

„Všetci sme začali bojovať od polovice zápasu, keď sme dali gól. Nezačali sme dobre a Banská Bystrica hrala vynikajúco. My sme stále a nekorčuľovali. Neviem v čom to bolo, no potom sa to otočilo a ukázalo sa, že proti ním treba bojovať. Hrajú agresívny hokej a tomu sa musí tím prispôsobiť a keď sme to urobili podarilo sa nám otočiť zápas,“ povedal kapitán košického tímu a strelec prvého gólu v dueli s Banskou Bystricou Ladislav Nagy.

Nehrajú hokej ako na začiatku sezóny

Košičania sa strelecky trápili najmä v predošlom dueli s Novými Zámkami, kde nedokázali prekonať súperovho gólmana.

„Chceli sme ten gól streliť, najmä preto, že nám to pred tým nevyšlo a to nás nakoplo. Začali sme hrať lepšie a bolo to vidieť,“ uviedol Nagy, ktorý sa vyjadril aj k nie práve ideálnej forme mužstva.

„Posledné zápasy nie sú podľa našich predstáv. Už nehráme hokej, ktorý sme predvádzali na začiatku sezóny. Myslím, že sa to nedá nazvať krízou, jednoducho na nás prišla únava po Lige majstrov a všetkom tom cestovaní. Musíme sa z toho dostať, oddýchnuť si a dobre sa pripraviť na piatkový zápas s Trenčínom.“

Víťazný gól strelil v 46. minúte zápasu Tomáš Hričina, ktorému asistoval košický kapitán.

„Bol to ťažký zápas z toho pohľadu, že sme už museli uspieť doma a získať dôležité body do tabuľky. Zo začiatku na nás vybehli ale chvalabohu nás brankár podržal a zomkli sme sa ako mužstvo a vybojovali cenné víťazstvo,“ povedal Hričina.

Hričina volá po víťaznej šnúre

Košickí hokejisti si nepripúšťali tretiu extraligovú prehru v rade, keď po prvej tretine strácali na súpera dva góly.

„Povedali sme si, že musíme bojovať a hrať s nimi agresívny tvrdý hokej a góly sa dostavia. Potrebovali sme rýchlo vyvážať puky z nášho obranného pásma a snažiť sa premieňať šance,“ uviedol Hričina a na margo nižšieho počtu streleckých pokusov ako mal súper dodal.

„Niekedy je to tak, že výrazne prestrieľame súpera a prehráme, teraz to bolo naopak. Chvalabohu, že sme tento dôležitý zápas vybojovali.“

V piatok čaká oceliarov náročný duel na ľade Trenčína, ktorý však chcú za každú cenu vyhrať aby sa naladili na víťaznú vlnu.

„V Trenčíne chceme jednoznačne uspieť a urobiť opäť nejakú víťaznú šnúru. Každý musí hrať na sto percent a ukázať sa v čo najlepšom svetle,“ skonštatoval Hričina.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Nagy: Prišla na nás únava po Lige majstrov