Nadal túži po piatom titule z Monte Carla

Španielsky tenista Rafael Nadal.
Španielsky tenista Rafael Nadal. (Autor: SITA/AP)
SITA|13. apr 2009 o 17:55

Španielsky tenista Rafael Nadal vstúpi do hlavnej časti antukovej sezóny na turnaji v Monte Carle proti Argentínčanovi Juanovi Ignaciovi Chelovi.

MONTE CARLO. Španielsky tenista Rafael Nadal vstúpi do hlavnej časti antukovej sezóny na turnaji ATP World Tour Masters 1000 v Monte Carle duelom 2. kola proti Argentínčanovi Juanovi Ignaciovi Chelovi.

Je pochopiteľné, že na podujatí s dotáciou 2 750 000 € bude svetová jednotka najväčším favoritom na zisk titulu. V miestnom Country Clube na pobreží Stredozemného mora Nadal triumfoval v ostatných štyroch edíciách a najvyššie ambície bude mať na svojom najobľúbenejšom povrchu aj po piaty raz.

Skúsený Chela sa do 2. kola hlavnej súťaže v Monte Carle prebojoval víťazstvom nad Rusom Igorom Kunicynom 6:4, 2:6, 7:5. A to v treťom sete prehrával 3:5. Proti Nadalovi má bilanciu 1:4.

"Musím hrať dobre, ak chcem znova uspieť. Znamená to byť dostatočne agresívny a nerobiť veľa chýb," uviedol štvornásobný šampión Roland Garros Nadal na prahu jedného z hlavných antukových turnajov roka.

Dvadsaťdvaročný ľavák z ostrova Mallorca má v meste kasín a formuly 1 bezchybnú bilanciu 24:1 a chcel by ju v tomto roku opäť výraznejšie vylepšiť.

"Trochu to potrvá, kým sa preorientujem z tvrdého povrchu na antuku. Ak však chytím formu, môžem opäť pomýšľať na ďalšie víťazstvá," nechal sa počuť Nadal. Hlavným Španielovým vyzývateľom by mal byť opäť Roger Federer.

Dvadsaťsedemročný Švajčiar bol v ostatných troch rokoch v Monte Carle vo finále, keď zakaždým skončil na rakete Nadala. Tento rok sa rozhodol pre tento turnaj na poslednú chvíľu a akceptoval voľnú kartu od organizátorov. Federer, ktorý v sobotu spečatil dlhoročné partnerstvo s Miroslavou Vavrinecovou svadobným obradom, čaká na turnajový triumf od lanského októbra, keď triumfoval doma v Bazileji.

"Verím, že tento jeho krok bude znamenať to, že sa už nechce toľko venovať tenisu, ale skôr rodinným povinnostiam," zavtipkoval si na účet svojho veľkého súpera Nadal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nadal túži po piatom titule z Monte Carla