Nadal: Rozpis zápasov bol zlý

(Autor: TASR/AP)
SITA|31. máj 2013 o 19:06

Nadal zopakoval, že mu nezostáva iné než pozitívny prístup.

PARÍŽ. Španielsky tenista Rafael Nadal v piatok po svojom víťazstve 4:6, 6:3, 6:3, 6:3 nad Martinom Kližanom v 2. kole Roland Garros kritizoval rozpis zápasov na turnaji.

Vyhlásil, že síce nechce byť za zlého chlapca a uvažovať negatívne, ale rozpis zápasov vníma s prihliadnutím na počasie ako neférový.

"Nemôžem hrať tretí po mužoch, keď môj potenciálny ďalší súper má druhý zápas po ženách. Dnes som strávil na kurte tri hodiny a on pozeral televízor v šatni," upozornil Nadal.

Španiel sa na rozdiel od Taliana Fabia Fogniniho nedostal vo štvrtok na kurt, takže bude pred sobotňajším duelom v 3. kole bez voľného dňa.

"Rozpis bol zlý. Bolo to nesprávne rozhodnutie. Keď zostavujú program o siedmej večer, musia poznať predpoveď počasia a prihliadať na ňu. Vysvetlili mi, že jeho duel dali na skorší termín pre štvorhru. To považujem za vtip. Musím sa teda nahlásiť na debla aj ja. Sorry, ale na tú štvorhru majú aj celý ďalší týždeň," skonštatoval Nadal.

Tenista poukázal aj na to, že pre mužov majú podujatia veľkej štvorky svoje špecifikum, ktoré sa žien netýka a organizátori by to mali zohľadňovať pri stanovovaní programu: "Ony hrajú na dva získané sety ako na každom inom turnaji, my však na tri, čo je totálny rozdiel."

Nadal však zopakoval, že mu nezostáva iné než uvoľnený prístup: "Môžem sa akurát pousmiať, zostať pozitívne naladený a pripraviť sa na sobotu."

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nadal: Rozpis zápasov bol zlý