Nadal po 11 rokoch prehral na turnaji v Barcelone

Rafel Nadal svoj deviaty titul v Barcelone tento rok nepridá.
Rafel Nadal svoj deviaty titul v Barcelone tento rok nepridá. (Autor: TASR)
SITA|25. apr 2014 o 20:51

Osemkrát za posledných 11 rokov vyhral Španiel Rafael Nadal tenisový turnaj v Barcelone.

BARCELONA. Španielsky tenista Nicolas Almagro sa vo štvrťfinále antukového turnaja ATP v Barcelone postaral o veľkú senzáciu, keď vyradil najvyššie nasadeného krajana Rafaela Nadala v troch setoch 2:6, 7:6 (5) a 6:4.

Po nevydarenom úvode zlomil odpor osemnásobného barcelonského šampióna a po prvý raz v kariére zdolal aktuálnu svetovú jednotku

Dvadsaťsedemročný Nadal sa druhý týždeň v rade lúčil medzi najlepšími ôsmimi. V monackom Monte Carle ho v rovnakej fáze vyradil David Ferrer.

Almagro vyhral zaslúžene

"V druhom sete som mal veľa príležitostí. Nevyužil som brejkbaly, súper si zaslúži uznanie," povedal sklamaný Nadal, ktorý v treťom sete viedol 3:1, ale napokon mu to nestačilo.

"Pre moju kariéru je to dôležité víťazstvo," povedal Almagro. Niekdajší člen Top 10 sa v sobotu v semifinále stretne s Kolumbijčanom Santiagom Giraldom. Druhú semifinálovú dvojicu tvoria Lotyš Ernests Gulbis a Japonec Kei Nišikori.

Dvadsaťosemročný 20. muž aktuálneho hodnotenia Almagro znížil v bilancii zo vzájomných súbojov s Nadalom na 1:10. Priamo v Barcelone sa revanšoval za prehry zo semifinále 2006 a vlaňajšieho finále.

Zostáva na 11. mieste

Nadal predbežne zostáva po boku Američana Arthura Asheho na 11. pozícii v počte zápasových triumfov v tzv. otvorenej ére. Obaja ich majú na konte 683.

Na desiatej priečke sa nachádza Nemec Boris Becker. Hlavný kouč Srba Novaka Djokoviča nazbieral 713 víťazstiev. Vedie Američan Jimmy Connors (1253), z aktívnych hráčov je na tom najlepšie celkovo tretí Švajčiar Roger Federer (951) práve pred Nadalom.

ATP Barcelona dvojhra mužov - štvrťfinále

Nicolás Almagro (Šp.-6) - Rafael Nadal (Šp.-1) 2:6, 7:6 (5), 6:4 za 168 minút

Santiago Giraldo (Kol.) - Philipp Kohlschreiber (10-Nem.) 6:4, 4:3 - skreč, Kei Nišikori (4-Jap.) - Marin Čilič (12-Chor.) 6:1, 6:3, Ernests Gulbis (9-Lot.) - Tejmuraz Gabašvili (Rus.) 6:1, 6:4

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nadal po 11 rokoch prehral na turnaji v Barcelone