Nadal nevidí veľkú šancu na všetky grandslamové tituly

Rafael Nadal
Rafael Nadal (Autor: TASR/AFP)
TASR|14. mar 2009 o 11:36

Zisk všetkých štyroch grandslamových titulov v jednom roku je takmer nemožnou úlohou. Myslí si to španielsky tenista a svetová jednotka Rafael Nadal.

INDIAN WELLS. Zisk všetkých štyroch grandslamových titulov v jednom roku je takmer nemožnou úlohou. Myslí si to španielsky tenista a úradujúca svetová jednotka Rafael Nadal. Víťaz januárového Australian Open sa chce tento rok koncetrovať najmä na US Open.

Všetky štyri tituly v jednom kalendárnom roku získal naposledy Rod Laver, ktorý v roku 1969 triumfoval postupne na Australian Open, na Roland Garros, vo Wimbledone a na US Open. Nadal to však ani po rovných štyridsiatich rokoch neplánuje meniť. "Moje šance sú veľmi malé," povedal Španiel novinárom v kalifornskom Indian Wells, kde hrá na prebiehajúcom turnaji ATP. "To, čo dokázal Rod Laver, bolo fantastické. Ale vtedy to bolo predsa len o čosi ľahšie ako dnes, pretože v tom čase mali len dva druhy povrchov. Teraz máme tri a ani Austrália a US Open nie sú úplne rovnaké," uviedol ďalej Nadal.

Nadal bude aj napriek tomu najväčším favoritom májového francúzskeho grandslamu Roland Garros v Paríži, kde vyhral posledné štyri roky. V júni ho čaká obhajoba titulu v londýnskom Wimbledone, jeho najväčším cieľom je však US Open koncom leta. "Pre mňa je teraz najväčšou výzvou US Open," priznal Španiel. "Naozaj by som ho chcel mať, ako štvrtý. Ale viem, aké je všetko ťažké a zatiaľ som spokojný s mojimi výsledkami," dodal.

Informovala agentúra Reuters.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nadal nevidí veľkú šancu na všetky grandslamové tituly