Nadal nestačil na Del Potra

SITA|3. apr 2009 o 08:36

Španielsky tenista Rafael Nadala si na svoj prvý titul z turnaja v Miami bude musieť počkať minimálne rok.

MIAMI. Španielsky tenista Rafael Nadala si na svoj prvý titul z turnaja ATP World Tour Masters 1000 Sony Ericsson Open v Miami bude musieť počkať minimálne do roku 2010.

Svetová aj turnajová jednotka vo štvrtkovom štvrťfinále prekvapujúco nestačila na Argentínčana Juana Martina del Potra a po trojhodinovom boji mu podľahla 4:6, 6:3, 6:7 (3).

Dvadsaťročný, šiesty nasadený rodák z Tandilu v predchádzajúcich štyroch vzájomných súbojoch s o dva roky starším Španielom nezískal ani set. Tentoraz mu k úspechu pomohlo aj skvelé floridské publikum, ktoré bolo zjavne na jeho strane a pomedzi jednotlivé fiftíny skandovalo jeho meno.

"Dopadlo to fantasticky pre divákov, no hrozne pre mňa," povedal po zápase rodák z Manacoru na Malorke Rafael Nadal. Del Potro ukázal trpezlivosť v dlhých výmenách a pomocou svojho skvelého forhendu udržiaval "Rafu" na dištanc. V rozhodujúcom dejstve viedol Nadal už 3:0 s dvoma brejkmi, no Argentínčan zabojoval, vyhral 12 z nasledujúcich 14 loptičiek a vyrovnal na 3:3.

"Keď som vyhrával 3:0 v treťom sete, niečo sa zlomilo a ja som začal hrať zle. Bola to úplná katastrofa," pokračoval v hodnotení šesťnásobný grandslamový šampión, ktorý v Miami dvakrát v rokoch 2005 a 2008 neuspel vo finále.

V 12. hre tretieho dejstva Nadal odvrátil tri mečbaly, z toho dva esom a vynútil si tajbrejk. V ňom ešte vyhrával 3:2, no to bolo z jeho strany všetko. Del Potro otočil na 6:3 vo svoj prospech a využil štvrtý mečbal, keď Nadal poslal svoj bekhend do siete. "Počas celého turnaja som nehral dobre. Nedokázal som sa prispôsobiť tunajším podmienkam," priznal španielsky tenista.

Juan Martin del Potro sa v semifinále stretne so štvorkou turnaja, Britom Andym Murraym, ktorý si v druhom štvrtkovom semifinále poradil s ďalším Španielom Fernandom Verdascom hladko v dvoch setoch 6:1, 6:2. Druhú semifinálovú dvojicu tvoria Novak Djokovič (3-Srb.) a Roger Federer (2-Švajč.).

Výsledky

Juan Martin del Potro (6-Arg.) - Rafael Nadal (1-Šp.) 6:4, 3:6, 7:6 (3)

Andy Murray (4-V. Brit.) - Fernando Verdasco (8-Šp.) 6:1, 6:2

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nadal nestačil na Del Potra