Nadal dohnal Federera k slzám

SITA|2. feb 2009 o 13:01

Bojovník Nadal opäť raz zdolal umelca Federera.

MELBOURNE. Ohlasy médií k nedeľňajšiemu finále mužskej dvojhry na Australian Open v Melbourne, v ktorom Španiel Rafael Nadal zdolal Švajčiara Rogera Federera za 263 minút 7:5, 3:6, 7:6 (3), 3:6, 6:2:

Diario de Mallorca (Šp.): "Nadal potvrdil svoj formát aj v Austrálii."

El Mundo (Šp.): "Famózny Nadal."

Marca (Šp.): "Nadal - kráľ Austrálie. Tento austrálsky triumf nás oprávňuje snívať o španielskom Grand Slame Dvadsaťjeden rokov nik nebol schopný zvíťaziť v tom istom roku v Melbourne, Paríži, Londýne a New Yorku (v roku 1988 sa to podarilo Steffi Grafovej - pozn. SITA). Prečo by to teraz nemohol zmeniť tento Španiel?"

AS (Šp.): "Bojovník Nadal opäť raz zdolal umelca Federera. Čoraz nástojčivejšie zvoní na nové tenisové časy."

Basler Zeitung (Švajč.): "Nadal nechal Federera trpieť."

Neue Zürcher Zeitung (Švajč.): "Nadal opäť príliš veľkým sústom pre Federera. Nový majster Austrálie môže pomýšľať aj na kompletný Grand Slam."

The Sun (Angl.): "Federerovo srdce zaplakalo. Dlhoročný šampión opäť stratil na svojom lesku. V neuveriteľne krásnej tenisovej dráme sa novým šampiónom Austrálie stal Rafael Nadal."

Kurier (Rak.): "Nadal dohnal Federera až k slzám. Aké krásne a dojímavé zároveň."

Sydney Morning Herald (Austr.): "V jednom z najpodmanivejších a najmonumentálnejších finálových súbojov austrálskej tenisovej histórie. Nadal na pokraji vyčerpania zdolal Federera. Nestal sa len prvým Španielom s triumfom na Australian Open, ale aj akýmsi svetovým šampiónom v tenise bez rozdielu váh."

La Gazzetta dello Sport: "Nadal triumfoval a Federer to nedokázal slovami vyjadriť. A tak sa rozplakal."

Bild (Nem.): "Najprv prehral boj s Nadalom a neskôr aj s vlastnými emóciami. Federer ronil nekontrolovane slzy po päťsetovom krimipríbehu s Nadalom."

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nadal dohnal Federera k slzám