Na pomoc Čišovskému vydražili dres Ľubomíra Višňovského

Marián Čišovský máva červenou čiapkou. Vľavo ho sprevádza kapitán Plzne Pavel Horváth.
Marián Čišovský máva červenou čiapkou. Vľavo ho sprevádza kapitán Plzne Pavel Horváth. (Autor: ČTK)
SITA|3. jún 2016 o 09:06

Aktuálne je v ponuke aj podpísaná hokejka Mariána Hossu.

BRATISLAVA. Charitatívna akcia "Hokejové srdce pre Čiša" sa blíži k záveru a zatiaľ najvzácnejším artiklom bol dres Ľubomíra Višňovského z NY Islanders.

Fanúšik za neho zaplatil 100 000 českých korún, čiže približne 3700 eur. Dresy slovenských hokejistov a tímov (Višňovský, Chára, Hossa, Handzuš, Slovensko, Slovan) sa celkovo vydražili za 151-tisíc českých korún (cca 5 500 eur).

To všetko sa dialo, resp. deje na pomoc chorému slovenskému futbalistovi, bývalému reprezentantovi Mariánovi Čišovskému, ktorý bojuje so zákernou chorobou ALS.

Pomôcť Mariánovi Čišovskému sa snažia všetky osobnosti českého i slovenského športu.
Pomôcť Mariánovi Čišovskému sa snažia všetky osobnosti českého i slovenského športu. (Autor: SITA)

Akciu spustili v prvých dňoch nedávnych majstrovstiev sveta v hokeji v Rusku, dražili sa dresy hráčov z NHL, pridali sa aj reprezentácie Česka a Slovenska, ako aj tím KHL Slovan Bratislava. Dva dni pred koncom dražby dres českej legendy Jaromíra Jágra je na sume 31-tisíc českých korún.

Aktuálne je v ponuke aj podpísaná hokejka Mariána Hossu. Aukcia na webe www.spolek28.cz sa končí najbližšiu nedeľu večer. Získané financie pôjdu priamo na účet Spolku 28.

Spolek 28 založil Čišovského bývalý spoluhráč a kapitán Viktorie Plzeň Pavel Horváth, ktorý je jeho predsedom. Je to jeden z prostriedkov spoločnej pomoci českých a slovenských futbalistov a hokejistov v boji 36-ročného rodáka z Humenného so zákernou chorobou.

"Dúfame, že spoločne budeme silnejší, aby sme dokázali s Mariánom nad chorobou zvíťaziť," znie motto Spolku 28.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Na pomoc Čišovskému vydražili dres Ľubomíra Višňovského