Na MS sa necítim, tvrdí Višňovský

Ľubomír Višňovský
Ľubomír Višňovský (Autor: TASR)
TASR|7. mar 2013 o 13:55

Obranca Ľubomír Višňovský absolvoval vo štvrtok s hokejistami Slovan druhý tréning počas svojej nečakanej návštevy Slovenska.

BRATISLAVA. Domov ho priviedla tragická udalosť v rodine jeho blízkeho kamaráta, o ktorej z pochopiteľných príčin nechcel hovoriť. V piatok už odlieta späť za more, v sobotu ho už s Islanders čaká ďalší zápas v NHL.

"Vedeniu klubu sa aj takouto cestou musím poďakovať. Boli voči mne naozaj ústretoví a zhovievaví a pochopili o čo ide. Absolútne mi nerobili žiadne problémy, všetko pochopili a povedali, aby som si vybavil čo potrebujem s tým, že v sobotu sa mám hlásiť späť," povedal na margo svojho krátkeho a nečakaného pobytu na Slovensku Ľubomír Višňovský.

Privítanie čakal horšie

V Islanders je zatiaľ spokojný. "Samozrejme, že je to pre mňa niečo nové, ale je tam dobrý a mladý tím a zatiaľ nemôžem povedať ani jedno krivé slovo."

To isté sa týka aj jeho privítania v klube, do ktorého sa mu zo Slovana odchádzalo ťažko. "Privítanie zo strany trénerov a chalanov však bolo milé, len fanúšikovia mi to dali trocha pocítiť. Ale nebolo to zase až také zlé, ako som čakal. Bolo to v pohode, bolo to iba v prvom zápase, v druhom som tiež niečo počul, ale bolo to ok. Naozaj som čakal aj horšie."

V zámorí sa stretol aj s reprezentačným kormidelníkom Vladimírom Vůjtekom, ktorý sondoval jeho prípadný záujem o reprezentáciu. Na majstrovstvách sveta však s určitosťou hrať nebude.

"Uvidíme, takto sme sa dohodli. Naozaj to teraz takto necítim, ani nemám na to hlavu. Uvidíme, čo bude v budúcej sezóne, tam je to otvorené a budeme spolu v kontakte."

V Slovane vypršala eufória

Slovanu významnou mierou prispel k jeho postupu do play off, no boj chlapcov v ňom už sledoval len na diaľku. "Samozrejme, že Slovan som v play off proti Dinamu Moskva sledoval. Držal som chalanom palce. Môj názor je, že pre chalanov bola celá sezóna takým play off. Postúpilo sa do neho a myslím si, že po tom postupe trocha vypršala tá eufória a bolo to aj cítiť na ľade. Chlapci odišli z toho tempa, aj z tých emócií, ale potom druhý, tretí a štvrtý zápas, si myslím, že podali výborný výkon a nemajú sa za čo hanbiť. Škoda, že aspoň jeden zápas nevyhrali, žiaľ o tom je hokej, súper bol lepší. Možno chýbalo trocha viac šťastia."

Teraz je v rovnakej situácii aj s tímom Islanders, aj s ním sa usiluje dostať do vyraďovačky. "Je to stále otvorené, pred nami je ešte dosť veľa zápasov. Neviem presne, ale myslím si, že strácame bod, či dva a to nič neznamená. Pred nami je tuším 25 zápasov, takže je to otvorené. V nabitej sezóne je to ale dosť náročné, ale je to rovnané pre všetkých. Rátali sme s tým, no môžem povedať, že realita je trocha ťažšia, to telo to cíti. Nie je to fakt sranda, ale snažím sa a bojujem, ako sa dá a samozrejme aj čo najviac regenerujem."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Na MS sa necítim, tvrdí Višňovský