Na Matiča sa prídu pozrieť z domoviny, za Srbsko nechce hrať

SITA|27. aug 2008 o 11:14

KOŠICE 27. augusta (SITA) - Nedeľňajší šláger 7. kola futbalovej Corgoň ligy, v ktorom privíta od 18.30 h líder tabuľky MFK Košice druhý tím aktuálneho poradia MŠK Žilina, bude mať špecifickú príchuť ...

KOŠICE 27. augusta (SITA) - Nedeľňajší šláger 7. kola futbalovej Corgoň ligy, v ktorom privíta od 18.30 h líder tabuľky MFK Košice druhý tím aktuálneho poradia MŠK Žilina, bude mať špecifickú príchuť pre Nemanju Matiča (nar. 1. 8. 1988). Na 20-ročného srbského stredopoliara, ktorý nedávno získal slovenské občianstvo, sa prídu pozrieť z jeho domoviny. Spomenutá návšteva sa však netýka len jeho najbližšej rodiny, ale aj srbskej reprezentácie.

"Možno pricestuje otec, ale ešte to nie je isté. Určite však príde môj manažér Miodrag Rakcevič. A s ním tiež jeden pán, ktorý je akýmsi šéfom srbskej futbalovej reprezentácie," uviedol N. Matič v rozhovore pre východoslovenský denník Korzár. Na otázku, prečo avizoval svoj príchod do Košíc aj zástupca reprezentácie Srbska, N. Matič krátko poznamenal: "Neviem, čo už teraz chcú..."

Za pomerne krátky čas sa Nemanja Matič presadil do základnej zostavy MFK a svojou šikovnou ľavačkou zásobuje svojich spoluhráčov presnými prihrávkami. Nový tréner reprezentácie Srbska Radomir Antič sa údajne vyjadril, že chce zlanáriť vychádzajúcu hviezdu FC Barcelona Bojana Krkiča do A-mužstva, hoci v mládežníckych výberoch hral za Španielsko. A čo v prípade Nemanju Matiča, ktorý má už aj slovenské občianstvo? "Neviem. Môžu ma lanáriť do áčka či dvadsaťjednotky, ale ja už nechcem. Už som sa rozhodol. Osobne neverím, že Krkič sa rozhodne reprezentovať Srbsko," uviedol v tejto súvislosti N. Matič, rodák zo Šabacu, ktorý žije v mestečku Kolubara približne 45 km od Belehradu.

Z výkonov Nemanju Matiča i súčasného postavenia košického klubu v tabuľke majú jeho príbuzní radosť. "Doma sledujú každý zápas. Samozrejme, že sú trochu prekvapení. V novinách si prečítali, že o titul sa budú biť Žilina, Petržalka, Trnava, Slovan, vysoké ambície mal Ružomberok i Banská Bystrica a zrazu sú na čele Košice s plným počtom bodov. Všetci sa posilňovali, my sme zostali pokope, dokonca štyria skúsení hráči odišli, nečudo, že doma sú poriadne zaskočení," dodal N. Matič. .

Ľavonohý futbalista s prezývkou "Maňa" v doterajšej kariére pôsobil v tímoch Obrenovac, Kolubara, Jedinstvo Ub, ale zahral si aj v Crvenej Zvezde Belehrad či Partizane Belehrad.


Nachádzate sa tu:
Domov