Cynicky za obrovským úspechom. Škriniar urobil chyby, ale opravil ich, píšu Taliani

Milan Škriniar (v strede).
Milan Škriniar (v strede). (Autor: TASR/AP)
Pavol Spál|7. apr 2021 o 20:55 (aktualizované 7. apr 2021 o 23:29)

Inter zdolal Sassuolo.

BRATISLAVA. Pýšiť sa majstrovským titulom v jednej zo štyroch najuznávanejších líg sveta (anglická, talianska, španielska, nemecká) je pre slovenského futbalistu absolútne výnimočný jav.

Štyrikrát triumfoval s Barcelonou v Španielsku Ladislav Kubala (1952, 1953, 1959, 1960), jediným talianskym šampiónom je Július Schubert (1949). To však bolo pred viac ako polstoročím, čiže vo futbalovom praveku.

V novodobej histórii to vyšlo iba Petrovi Dubovskému s Realom Madrid (1995) a pred dvanástimi rokmi Petrovi Pekaríkovi s nemeckým Wolfsburgom.

Najlepší hráč posledného štvrťstoročia Marek Hamšík sa jedenásť rokov snažil o taliansky titul, sníval. Márne.

V drese SSC Neapol skončil štyrikrát druhý, ale majstrovský titul v Serii A nezískal. Dokáže to Milan Škriniar?

Je k tomu blízko.

Inter má náskok už 11 bodov

 "Scudetto (majstrovský titul, pozn. red.) závisí iba od nás. Od tejto chvíle nás čakajú samé finálové zápasy, musíme zostať jednotní," vyhlásil stopér milánskeho Interu Milan Škriniar.

Futbalisti Interu v dohrávke 28. kola Seria A zdolali Sassuolo 2:1.

Škriniar už tradične odohral celý zápas, v zostave hostí naskočil do hry v 75. minúte aj ďalší Slovák Lukáš Haraslín.

"Škriniar urobil niekoľko chýb, ktoré mohli byť drahé, ale opravil ich. Vykonal však niekoľko dôležitých zákrokov," napísal server Sempre Inter a dal mu známku 6,5.

Iný server SofaScore ocenil slovenského stopéra známkou 6,9. 

"Inter nie je iskrivý, ale ako vždy cynický plní svoje povinnosti," hodnotil denník La Gazzetta dello Sport. Vypichol, že Inter mal na domácom štadióne iba 30 percentné držanie lopty. Bol však maximálne efektívny. Z dvoch striel na bránu dal dva góly. 

(Autor: SofaScore)

Deväť kôl pred koncom má Inter pred mestským rivalom z AC jedenásťbodový náskok.

Inter vyhral už desať zápasov za sebou.

"Musíte zmeniť mentálny čip. Nežiť v pokoji, ale besnieť a zúriť. Vnútorná premena je najnáročnejšie," vravel podľa Corriere dello Sport Interu tréner Antonio Conte.

Musia vypustiť dušu

Tam, kde tréner začal pracovať, urobil systematický prevrat.

V myslení, disciplíne, taktike, tréningu i v strave. Prosto vo všetkom. Tréningy si Conte vedie sám, čo je v dnešnej ére trénerov manažérov skôr výnimka.

Počas letnej prípravy naordinoval až nevídaný štvorfázový tréning.

"Som vášnivý a tá vášeň je nákazlivá. Mužstvo musí naplniť pocit spolupatričnosti. Ak nehodláte vypustiť dušu, ste mi k ničomu," pokračoval Conte.

Taliansky tréner sa v prvom rade opiera o famózne útočné duo Romelu Lukaku a Lautaro Martínez.

Belgičan (21 gólov) a Argentínčan (15) nastrieľali v tomto ročníku Seria A spolu už 36 gólov. Obaja skórovali aj v poslednom súboji proti Sassuolo.

„Nezabúdam na začiatok, keď mnohí trochu ohŕňali nos. Hovorili o preceňovanom hráčovi, za ktorého boli zaplatené veľké peniaze," vravel Conte na margo Lukaku.

"Toto je chlapec, ktorý pricestoval so svojim potenciálom. Výnimočný diamant. Myslím si, že urobil niekoľko ohromných vylepšení a podľa môjho názoru sa stále môže zlepšovať. Rovnako ako Lautaro," doplnil Conte.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Cynicky za obrovským úspechom. Škriniar urobil chyby, ale opravil ich, píšu Taliani