Musím si odpočinúť, hlásil Procházka po prílete. S ľahším tréningom už začal

Jiří Procházka už po prílete domov zľahka trénoval.
Jiří Procházka už po prílete domov zľahka trénoval. (Zdroj: Instagram/jirkaprochazka)
SvetMMA|2. júl 2024 o 13:35

Po náročnom zápase je už doma.

BRNO. Súboj na podujatí UFC 303 mu nevyšiel, keď prehral na začiatku druhého kola po tvrdom kope na hlavu a následných úderoch.

Jiří Procházka je však po zápase so šampiónom Alexom Pereirom v poriadku a dokonca si stihol už aj zľahka zatrénovať.

"Teraz si hlavne musím odpočinúť. Je to najlepšie, čo teraz môžem urobiť, aj keď mi už aj teraz napadá zavrieť sa do gymu a trénovať.

Ale viem, že to najlepšie, čo teraz môžem urobiť, je dať tomu trochu odpočinok a vletieť do toho potom s čerstvou silou," avizoval po prílete novinárom.

Český bojovník však dlho bez tréningu nevydržal a na sociálnych sieťach zverejnil krátku sekvenciu zo svojej fyzickej aktivity.

„Cítim sa na h*vno, ale to k tomu patrí, ja to beriem. Prehra na plnej čiare. Je potrebné sa skutočne zmeniť, posunúť sa a ísť tam proste ako nový človek," uviedol Procházka po prílete.

Zároveň sa naskytá otázka, či už naozaj neuvažuje o zmene váhovej kategórie za nižšiu, teda strednú váhu.

"O zmene váhovej kategórie sme sa aj pred chvíľou s trénermi bavili, že to nechám vykryštalizovať, pretože som si jasne povedal, že najprv v UFC získam opasok v poloťažkej váhe a potom môžem premýšľať nad strednou váhou," načrtol český bojovník.

V zápase s Pereirom sa mu pritom nedarilo podľa predstáv, keď so svojimi útokmi váhal dlhšie ako obvykle.

"Necítil som sa tak, že by som v tom zápase išiel nastoliť svoj režim a víťazstvo po svojom. To je to, čo musí byť u zápasníka prvotné a u mňa to teraz tak nebolo.

Nedávam to nikomu a ničomu za vinu. Všetko beriem fakt na seba. Je to moja chyba. Ak sa tam na niečo nedalo pozor pri zápase alebo pred zápasom, tak som za tým mal byť ja a mal som si za tým stáť sám," sypal si Procházka popol na hlavu.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Musím si odpočinúť, hlásil Procházka po prílete. S ľahším tréningom už začal