Mucha si chce pri odchode z Legie vziať aj kouča Dowhaňa

SITA|3. nov 2009 o 17:23

Slovenský reprezentačný futbalový brankár Ján Mucha ml. bol hosťom poľského serveru www.sports.pl, kde diskutoval s fanúšikmi.

VARŠAVA. Slovenský reprezentačný futbalový brankár Ján Mucha ml., ktorý pôsobí v Legii Varšava, bol hosťom poľského serveru www.sports.pl, kde diskutoval s fanúšikmi.

Najlepší gólman poľskej Ekstraklasy skonštatoval, že ponuka na dvojročné predĺženie kontraktu, ktorú dostal od vedenia Legie, je zaujímavá, ale zatiaľ sa nerozhodol, či ju prijme.

"Možností je v tejto chvíli veľa. Vedenie klubu sa ku mne zachovalo veľmi seriózne, ponúklo mi výborné podmienky na predĺženie kontraktu a je z nich jasné, že funkcionári chcú budovať silný tím. Sme vo fáze rozhodovania sa, ostalo niekoľko detailov, ktoré potrebujeme dotiahnuť. V tejto chvíli nevylučujem nijakú alternatívu,“ uviedol 26-ročný Mucha, ktorý strávil v Legii už 4,5 roka.

Na otázku, či je kvalitnejšia poľská alebo slovenská najvyššia futbalová súťaž, brankár Legie Varšava odpovedal: "Poľská liga je kvalitnejšia ako slovenská po každej stránke. Zaujímavé a pre mňa záhadné však je, že špičkové slovenské kluby sa dokážu lepšie presadiť v európskych súťažiach." Mucha doplnil, že úroveň poľskej Ekstraklasy postupne stúpa. "Budujú sa nové štadióny, kluby investujú, a to prinesie vzostup kvality futbalu. Kluby, ktoré majú peniaze, si môžu dovoliť mať v kádri dobrých hráčov.“

Hrdinu rozhodujúceho zápasu o postup na MS 2010 Poľsko - Slovensko (0:1) v Chorzówe mrzí slabý záujem fanúšikov o futbal v jeho rodnej krajine.

"Poľskí fanúšikovia sa so slovenskými nedajú porovnať. Na Slovensku je záujem o ligový futbal oveľa menší. Možno sa to však teraz zmení, keď sme si vybojovali postup na majstrovstvá sveta,“ nádejal sa Ján Mucha ml.

Slovenský reprezentačný brankár sa aj prostredníctvom debaty s čitateľmi portálu www.sports.pl poďakoval koučovi Legie Krzysztofovi Dowhaňovi.

"Rozchod s ním si neviem predstaviť. Už rozmýšľam o tom, že ak z klubu odídem, zoberiem trénera so sebou a budem mu platiť penziu," žartoval Mucha: "Pre mňa je to nielen výnimočný tréner, ale aj skvelý človek. Veľmi, veľmi som mu za všetko vďačný."

Nachádzate sa tu:
Domov