Vlhová na MS nestretne viacero súperiek, chýbať budú aj mnohí lyžiari

SofIa Goggia.
SofIa Goggia. (Autor: TASR/AP)
SITA|2. feb 2021 o 15:50

Kto sa nepredstaví na MS v zjazdovom lyžovaní?

BRATISLAVA. Už o necelý týždeň sa v talianskej Cortine d'Ampezzo začnú majstrovstvá sveta v zjazdovom lyžovaní, ale nie všetci elitní alpskí lyžiari sa môžu tešiť na vrchol sezóny.

Talianska zjazdárka Sofia Goggiová, ktorá si počas víkendu v nemeckom Garmisch-Partenkirchene nešťastne poranila koleno, nebude jediná veľká absencia na svetovom šampionáte v Dolomitoch (8.- 21. 2.).

"Po 30 hodinách od zranenia už ani nevládzem plakať, ale neznesiteľná bolesť a smútok vo mne stále zostávajú," napísala úradujúca olympijská víťazka v zjazde Goggiová na instagrame.

Okrem zjazdárskej kráľovnej sezóny bude chýbať v kĺzavých disciplínach aj Rakúšanka Nicole Schmidhoferová či jej krajanka Nicole Ortliebová, ktoré majú po ťažkých pádoch rovnako po sezóne a rovnako boli adeptkami na medaily.

Líderke Svetového pohára Petre Vlhovej odpadla aj jedna potenciálna súperka v slalome. Anna Swennová-Larssonová si od decembra liečila podvrtnutý členok a napokon sa neocitla v záverečnej 12-člennej švédskej nominácii na MS 2021.

Boje o medaily medzi mužmi budú ochudobnené najmä o skvelých Nórov. Predčasne po sezóne má už niekoľko týždňov obhajca veľkého glóbusu vo Svetovom pohári Aleksander Aamodt Kilde, ktorý si ešte v polovici januára roztrhol väzy v kolene počas tréningu super G v Rakúsku.

"Kilde bol horúci kandidát na medailu nielen v super G, ale aj v obrovskom slalome či paralelnej súťaži," napísal rakúsky portál ORF.

V Cortine d'Ampezzo sa nepredstaví ani nádejný slalomár či "obrakár" Lucas Braathen, ktorý si poranil koleno pred necelým mesiacom vo švajčiarskom Adelbodene a je už po operácii.

V podstate to isté platí aj pre ďalšieho 20-ročného Nóra Atleho Lieho McGratha a tiež Američana Tonmyho Forda. Aj títo dvaja doplatili na pády na najťažšom súťažnom svahu pre obrovský slalom na Chuenisbärgli v Adelbodene.

Z viacerých Švajčiarov, ktorí zrejme nepocestujú do Cortiny, je najznámejší Mauro Caviezel. Obhajca malého glóbusu v super G spadol ešte začiatkom januára počas tréningu v Ga-Pa a okrem otrasu mozgu si vážne poranil ľavé koleno.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhová na MS nestretne viacero súperiek, chýbať budú aj mnohí lyžiari