USA zverejnili nomináciu pre MS, nechýba syn slovenských rodičov

Kevin Labanc v drese tímu San Jose Sharks.
Kevin Labanc v drese tímu San Jose Sharks. (Autor: SITA/AP)
TASR|13. máj 2021 o 17:13

Cieľom je získať zlaté medaily.

WASHINGTON. Vedenie hokejovej reprezentácie USA vo štvrtok zverejnilo nomináciu na nadchádzajúce majstrovstvá sveta v Rige.

Generálny manažér Chris Drury spolu so svojím tímom vybrali káder bez výraznejších hviezd. Šancu dostanú aj hráči z nižších zámorských súťaží, Európy či skúsený Brian Boyle, ktorý v tejto sezóne nemal zmluvu.

O pozíciu brankárskej jednotky zabojuje Jake Oettinger, ktorý je spoluhráčom Andreja Sekeru z tímu Dallas Stars. V nominácii je aj Cal Petersen z Los Angeles či brankár Anaheimu Anthony Stolarz. 

V nominácii nechýba ani Labanc

Jedným z lídrom tímu by mal byť Jason Robertson, ktorý vo svojej premiérovej sezóne v NHL odohral za Dallas 51 zápasov a nazbieral 17 gólov a 28 asistencií.

V tíme figuruje aj útočník San Jose Kevin Labanc. Je synom slovenských rodičov, ktorí žijú v USA od roku 1994. Dokonca solídne hovorí po slovensky. 

"Je pre mňa veľká česť, že budem môcť reprezentovať USA na svetovom šampionáte. Bude to úžasná skúsenosť," povedal pre Mercury News.

Debutovať bude desať hráčov 

K tímu sa pripoja aj dvaja veteráni, ktorí už v zámorskej profilige nehrajú - Justin Abdelkader a Brian Boyle. Najmladší v kádri je osemnásťročný Matty Beniers, najstarší tridsaťšesťročný Boyle. Debut na MS si odkrúti desať hráčov.

"Sme nadšení zo súpisky, ktorú máme a tešíme sa na svetový šampionát. Tím sa nám naozaj páči a naším cieľom je ako vždy priniesť domov zlaté medaily," uviedol Drury pre oficiálnu webstránku federácie USA.

Američania sa v B-skupine MS stretnú postupne so šampiónmi z Bratislavy 2019 Fínmi, Kanaďanmi, Kazachmi, domácimi Lotyšmi, Nórmi, Nemcami a Talianmi.

Nominácia USA na MS v Rige:

Brankári: Jake Oettinger (Dallas/NHL), Cal Petersen (Los Angeles/NHL), Anthony Stolarz (Anaheim/NHL)

Obrancovia: Adam Clendening (Cleveland/AHL), Matt Hellickson (Binghamton/AHL), Zac Jones (NY Rangers/NHL), Connor Mackey (Calgary/NHL), Matt Roy (Los Angeles/NHL), Ryan Shea (Texas/AHL), Matt Tennyson (New Jersey/NHL), Chris Wideman (Nižnij Novgorod/KHL, Rus.), Christian Wolanin (Los Angeles/NHL)

Útočníci: Justin Abdelkader (Zug/Švaj.), Matthew Beniers (University of Michigan/NCAA), Colin Blackwell, Kevin Rooney (obaja NY Rangers/NHL), Brian Boyle (bez zmluvy), Sasha Chmelevski, Ryan Donato, Kevin Labanc (všetci San Jose/NHL), Jack Drury (Växjö/Švéd.), Conor Garland (Arizona/NHL), Trevor Moore (Los Angeles/NHL), Jason Robertson (Dallas/NHL), Eric Robinson (Columbus/NHL), Tage Thompson (Buffalo/NHL)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2021»USA zverejnili nomináciu pre MS, nechýba syn slovenských rodičov